Bart Evers, Allround Operator

Afdeling: Operations, locatie Almelo 

“Ik had niet verwacht dat voer maken zo afwisselend is"

Begonnen als stagiair

“Op mijn 17e liep ik via mijn opleiding procestechniek aan het ROC Twente een half jaar stage bij de operators van de ForFarmers voerfabriek in Almelo. Hier heb ik veel geleerd van het hele productieproces; van de inname van grondstoffen, die per schip of auto worden aangevoerd, tot de productie en uitlevering van het voer. Mijn collega’s gaven me alle ruimte om te groeien in mijn rol en me zeker te voelen bij de taken. Het is best verantwoordelijk werk: je moet er met elkaar voor zorgen dat het voer de juiste samenstelling en kwaliteit heeft en op tijd bij de boer is.”

Afbeelding: Bart Evers_in-line

Afwisseling en voldoening

“Na mijn stage ben ik als inleen- en vakantiekracht bij ForFarmers gebleven en sinds ik mijn diploma heb, werk ik er fulltime. Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen, voor mij is dit de ideale job: het is technisch en voldoende afwisselend. Het ene moment verhelp ik kleine storingen aan de machines, stel de persen of vervang versleten onderdelen, het andere moment zit ik achter de computer om de juiste samenstelling naar de pers te sturen of de bulkwagens te beladen. De bulkwagenchauffeurs bellen een uur van tevoren dat ze eraan komen. Wij moeten er dan voor zorgen dat het voer op tijd in de silo’s van één van de vier laadstraten zit, zodat de chauffeur bij aankomst direct zijn bulkwagen kan vullen. Het geeft me altijd weer voldoening als de vrachtwagens vlot vol zijn. Als alles goed verlopen is, ga ik met een trots en voldaan gevoel naar huis.”

Werken in teamverband

“Wat ik fijn vind is dat we met een vast team in ploegendienst draaien, zo raak je met elkaar vertrouwd. En het is goed dat ik ook oudere collega’s heb, want zij hebben alle kennis over het maken van brokken, het toepassen van recepturen en weten welke samenstelling het beste op welke pers draait. Ik vind het mooi om dit ook in de vingers te krijgen. En als jongere werk ik makkelijker met de  automatisering en computerprogramma’s, dus op dat gebied kan ik mijn oudere collega’s weer verder helpen. Samen vormen we een sterk team.”

Vervolgopleiding

“Ook ervaar ik dat er bij ForFarmers ruimte is voor ambitie. Ik wil me graag verder ontwikkelen in de techniek, met name procesoptimalisatie, maar voor een eventuele Hbo-opleiding moet ik eerst Mbo niveau 4 op zak hebben. Via ForFarmers ben ik nu in overleg over een opleiding niveau 4 in deeltijd. Dit geeft me de juiste basis voor een vervolgopleiding. Fijn dat ik deze mogelijkheid krijg!”