Herjan Klein Leetink, Specialist Nutritie Zeugen/Biggen

Afdeling, Sales Swine Nederland

“Het mooie aan mijn werk is dat ik kan bijdragen aan het eindresultaat op het boerenerf. Ik probeer samen met de klant de lat telkens weer hoger te leggen en dat is uitdagend.”

Enorme kick

“Als specialist Nutritie Zeugen/Biggen ben ik verantwoordelijk voor voeroplossingen op varkensbedrijven, met name bij bedrijven die maatwerkvoeders afnemen. Dat zijn bedrijven die eigen grondstoffen hebben en enkelvoudige voeders aankopen en daar een aanvullend voer bij nodig hebben voor het gewenste rantsoen. Deze aanvullende voeders stel ik samen. Daarnaast begeleid ik ook nog bedrijven met volledig mengvoer. Het allerbelangrijkste is dat we de juiste voeders inzetten en de dierprestaties monitoren: doen de dieren wat ze moeten doen?

Afbeelding: Herjan Klein Leetink_in-line


Mijn werkdag bestaat uit het bezoeken van klanten. Na een gezamenlijke rondgang door de stal, bekijk ik met de klant de resultaten; hoe doen de dieren het? Aan de hand van monitoringsprogramma’s bespreken we verbeterpunten voor de bedrijfsvoering en hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Het mooie aan mijn werk is dat ik kan bijdragen aan het eindresultaat op het boerenerf. Ik probeer samen met de klant de lat telkens weer hoger te leggen en dat is uitdagend!

Ook het werven van klanten is onderdeel van mijn werk. Wanneer het lukt om een ondernemer te overtuigen dat onze voeders en adviezen een beter resultaat opleveren en hij dat na verloop van tijd ook ervaart, is dat een enorme kick.”

ForFarmers haalt het beste in mij naar boven

“De toekomstvisie van ForFarmers op de agrarische sector – For the Future of Farming – past bij mij. Het was een van de redenen waarom ik bij ForFarmers ben komen werken. Verder is de organisatie door haar omvang in staat om voorop te lopen in de markt, ook op het gebied van kennis. Met name in het eerste jaar dat ik hier werkte is er enorm veel tijd voor mij vrijgemaakt voor training en opleiding, zowel op technisch als op commercieel vlak. Deze kennis pas ik dagelijks toe. 

ForFarmers weet het beste in mij naar boven te halen en coacht me op vlakken waar ik mezelf verder kan ontwikkelen. Het is een ambitieuze organisatie die veel investeert in haar mensen. Dat dit succesvol is, blijkt uit het feit dat ForFarmers in 2016 is beloond met de Award voor het Beste Advies op het boerenerf! Het stelt mij in staat om onze klant, de varkenshouder, te blijven voorzien van de juiste adviezen en kennis en hem zo optimaal mogelijk te ondersteunen in een markt die volop in beweging is.”