Maurice van Limbeek, Mentorchauffeur

Afdeling: Logistiek

“Ik ben er trots op dat wij als chauffeurs met onze prachtige bulkwagens het visitekaartje van ForFarmers zijn.”

Coaching en begeleiding

“In 2014 ben ik bij ForFarmers begonnen als bulkwagenchauffeur en sinds 2018 ben ik mentorchauffeur. Een hele leuke functie, waarin ik nieuwe chauffeurs mag opleiden en begeleiden. Voorheen zaten mentorchauffeurs het merendeel van hun tijd op de bulkwagen en konden ze een beperkt deel van hun tijd besteden aan begeleiding. In de huidige invulling van de functie besteedt een mentorchauffeur minimaal 80% van de tijd aan opleiding, coaching en begeleiding van chauffeurs.”

Afbeelding: Maurice van Limbeek_in-line

Leren van elkaar

“Een belangrijk onderdeel is het doen van gedragsobservaties bij chauffeurs. Het mooie hiervan is dat ik de tips die ik van de ‘oude garde’ krijg, weer kan delen met de nieuwe chauffeurs. Verder geef ik ook zogenaamde toolbox-trainingen, korte bijeenkomsten waarin chauffeurs praktijksituaties met elkaar bespreken. Het doel hiervan is, dat we van elkaar leren.
Ik heb ook een aantal controlerende taken op het gebied van tachograaf en fleetboard en ik houd me bezig met veiligheid. Hierbij moet je denken aan het uitvoeren en evalueren van audits en aangeven waar verbeteringen nodig of mogelijk zijn. Tot slot ben ik voor chauffeurs, de collega’s van Health & Safety en de preventiemedewerkers het aanspreekpunt voor zaken rondom ARBO, veiligheid en gezondheid.”

Voeling houden met het vak

“Veel van mijn kantoorwerkzaamheden doe ik in Lochem, op de hoofdvestiging van ForFarmers. Maar in mijn functie als mentorchauffeur bezoek ik alle ForFarmers-locaties. Verder is het belangrijk dat ik één dag in de week zelf nog op de bulkwagen zit. Zo houd ik echt voeling met het vak.
Mijn werk is heel divers; ik kom op alle locaties en werk met veel verschillende mensen samen. En in die context probeer ik, samen met mijn collega’s, transport en logistiek binnen ForFarmers naar een hoger niveau te tillen. ForFarmers is voor mij een goede werkgever, omdat ik de kans heb gekregen om door te groeien. Er zijn veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. En ik ben er vooral trots op dat wij als chauffeurs met onze prachtige bulkwagens het visitekaartje van ForFarmers zijn.”

Meer weten en zien?

Bekijk dan onderstaande video.