Roy Kamps, Allround Procesoperator

Afdeling: Operations, locatie Heijen

“Ik krijg binnen ForFarmers kansen om door te groeien en die pak ik dan ook met beide handen aan.”

Begonnen als bijbaantje

“Op de locatie in Heijen produceren we varkensvoer en pluimveevoer. Mijn twee kerntaken zijn mengen en persen. De ene week ben je menger en de andere week ben je perser. Als menger plan je o.a. wat er die dag gemaakt moet worden en welke grondstoffen daarvoor gemengd moeten worden. Daarna komt het er bij de perserij uit als meel of legmeel. Hiervan moet de perser een korrel maken.

Afbeelding: Roy Kamps_in-line

Als Allround Operator ben ik ook inzetbaar op de afdelingen ‘muesli’ en ‘aftap’. Bij de afdeling muesli heb je grondstoffen die gemengd worden tot meerdere producten. Deze producten zak je dan af met een afzakmachine en robotarm, die de zakken op een pallet stapelt. Bij de afdeling ‘aftap’ krijgen we brokken aangevoerd vanuit onze productielocatie in Helmond; deze worden hier ‘afgezakt’ met een afzakmachine.

Toen ik nog op school zat, had ik hier al een bijbaantje: bigboxen vouwen. Dus tel je mijn bijbaantje mee, dan werk ik ongeveer sinds mijn 16e-17e bij het bedrijf.”

Afstemming is belangrijk

“Je begint altijd met een ploegenoverdracht. Hierin vertelt de ploeg die vóór je heeft gewerkt of er bijzonderheden zijn. Dan bekijk je het planprogramma: zijn er ritten ingeboekt, wat moet er geproduceerd worden en hoe laat moet het klaar zijn. Als menger probeer je dit dan zo te plannen dat de perserij verder kan en dat het voer op tijd klaar is.

Als perser bekijk je eerst wat de menger heeft ingepland. Dan weet je wat voor producten je kan verwachten. Dit is ook handig omdat we wekelijks een lijst krijgen van monsters die we moeten nemen. Die monsters gaan naar het lab voor analyse. Zelf controleren we het voer o.a. op korreldikte en maalfijnheid.

Op de afdelingen aftap en muesli neem je na de overdracht de machine over en zorg je dat hij blijft draaien. Storingen oplossen, lege zakken aanvullen, lege pallets aanvullen; dat soort werk. Al met al heb ik dus vier taken, erg afwisselend, en daarom juist zo leuk! Het is elke dag een mooie uitdaging om met elkaar het juiste product van de gewenste kwaliteit op het juiste moment af te hebben. Want uiteindelijk gaat het erom dat de klant zijn voer op tijd binnen heeft.” 

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

“Ik heb fijne collega’s, dat is niet onbelangrijk. Daarnaast krijg ik binnen ForFarmers kansen om door te groeien en die pak ik dan ook met beide handen aan. Ik heb na mijn MBO Niveau 4 ICT verschillende interne vakinhoudelijke opleidingen gevolgd. Binnenkort word ik de tweede man 'Toleranties'. Hier krijg ik ook een interne opleiding voor. We volgen ook regelmatig veiligheidscursussen, BHV-training, heftruckcursussen etc. Die aandacht voor persoonlijke ontwikkeling maakt ForFarmers bijzonder voor mij. Ik werk mijn hele ‘werkende’ leven al bij dit bedrijf, en ja, ik heb het nog steeds ontzettend naar mijn zin!”

Meer weten en zien?

In de onderstaande video legt Roy uit waar zijn werkzaamheden onder andere uit bestaan.