Tom van der Laan, Project- en Portfoliomanager

Afdeling: Business Controlling

“ForFarmers is een bedrijf dat echt leeft. De energie die ik daarvan krijg, is geweldig!”

De gunfactor tussen collega’s is hoog

“Ik maakte een ongebruikelijke entree bij ForFarmers. In oktober 2017 trad ik in dienst als Project- en Portfoliomanager, maar op mijn derde werkdag kreeg ik onverwacht het verzoek om tijdelijk de functie van Operations Director Nederland waar te nemen en negen fabrieken te gaan leiden. Dat was wel even schakelen. Maar ik zag ook de kansen, want op de werkvloer gebeurt het! Door de interim-aanstelling leerde ik in korte tijd veel geledingen binnen ForFarmers kennen en heb ik meer van de productiekant gezien dan ik anders mee zou krijgen. Het is de kern van wat we als bedrijf doen en dat de directie mij daarvoor aanwees, voelt als een stevig signaal van vertrouwen.”
 

Afbeelding: Tom van der Laan_in-line

“Ik werd overigens niet in het diepe gegooid, maar kreeg een team van collega’s die me ontzettend goed hielpen. Ik ondervond dat de gunfactor tussen collega’s erg hoog is. Die drie maanden hadden net zo goed een jaar kunnen zijn, zo intensief was het! Ik heb in no-time allerlei processen en mensen leren kennen. Dat had in een andere situatie veel meer tijd gekost. Bovendien voedde het mij in mijn huidige functie. Door mijn tijdelijke uitstap begrijp ik het productieproces beter en heb ik sneller door wat de crux is.”

De intellectuele uitdaging die ik zocht, heb ik gevonden

“Na drie maanden ben ik in mijn eigenlijke functie gestart. ForFarmers is een groot bedrijf en zit in een groeifase. Als Project- en Portfoliomanager creëer ik overzicht en geef ik structuur aan diverse projecten. Ik bouw als het ware een brug tussen de bedrijfsstrategie en projecten die hieruit voortkomen. De strategische urgentie van projecten, resources en middelen breng ik zodanig in kaart, dat het Management Team keuzes kan maken. Met het overzicht dat ik opstel, help ik hen prioriteren. Voor twee van de vele projecten ben ik zelf projectmanager en daarnaast heb ik een coachende rol voor verschillende projectmanagers, met als doel onze executiekracht te vergroten.”

“Ik heb het erg naar mijn zin bij ForFarmers. De intellectuele uitdaging die ik zocht, heb ik gevonden en ik waardeer de praktijkgerichte houding van mijn collega’s. Het is een bedrijf dat echt leeft. De energie die ik daarvan krijg, is geweldig!”

Tekstproductie in samenwerking met recruitment & executive search Nomilk2day.

Bekijk onze vacatures van de week.