Anne-Sophie Heiltjes, Communicatiespecialist Herkauwers

Afdeling: Marketing & Communicatie Herkauwers

“Het Commercial Trainee Program is voor mij het begin van een mooie carrière bij ForFarmers."

Leerzame start

“In september 2017 ben ik bij ForFarmers gestart met het Commercial Trainee Program. De eerste maand combineerde ik dit met het schrijven van de afstudeerscriptie van mijn Master Diergezondheid en Gedrag aan de Universiteit Wageningen. Alle sales trainees voor de verschillende diersectoren starten tegelijkertijd aan het traineeship, maar al snel zijn we gesplitst naar sector. Dit werkt goed.

Eerst krijg je allemaal dezelfde informatie over ForFarmers en leer je de weg kennen binnen de organisatie. Daarna krijg je sectormodules en word je veel specifieker geïnformeerd over de thema’s die spelen binnen de sector, in mijn geval de melkveehouderij. Bij sommige modules schuiven collega’s aan die al werkervaring hebben, maar recent bij ForFarmers zijn gestart. Zij volgen gericht modules om zich de visie en manier van werken van ForFarmers snel eigen te maken. Al die verschillende contacten zijn heel leerzaam.” 

Afbeelding: Anne-Sophie_inline

Sympathiek en professioneel

“Ik heb me destijds voor het Commercial Trainee Program van ForFarmers aangemeld, omdat ik graag praktijkervaring wilde opdoen bij een internationaal bedrijf met een eigen onderzoeksafdeling. Ik kom zelf niet van een melkveehouderij en wil de kennis van mijn universitaire studie graag in praktijk brengen. ForFarmers heeft bovendien een sympathieke en professionele uitstraling. Nu ik er bijna een jaar rondloop, kan ik beamen dat het hier prettig werken is. De lijntjes zijn kort en collega’s helpen je graag. Iedereen is ambitieus, de lat ligt hoog, maar dat houdt je ook scherp.”

Scholing en begeleiding van collega’s

“ForFarmers heeft me weten te boeien met dit programma. Het zit goed in elkaar, de stof is van hoog niveau en het is mooi dat je door collega’s geschoold wordt. Zij kennen het bedrijf, zij weten hoe het in de praktijk werkt en kunnen ons daarom goed trainen en adviseren. Iedere trainee krijgt ook een begeleider, meestal de verkoopleider van het team waarbinnen je aan het werk gaat. Daar stem je mee af hoe het gaat en of je nog tegen dingen aanloopt. Ik merkte dat mijn interesse breder is dan alleen sales. Dus na een paar maanden in de buitendienst heb ik de kans gekregen om ook bij nutritie (NIC) en marketing te snuffelen.”

Nieuwe uitdaging

“Voor het NIC – het Nutritie & Innovatie Centrum – heb ik enkele voerproeven gedaan en data verzameld en verwerkt. En bij marketing heb ik de collega’s van communicatie blij gemaakt, omdat zij handen tekort kwamen bij de introductie van de nieuwe website van ForFarmers Nederland. Tegenwoordig ondersteun ik ze bij het schrijven van teksten voor de website en digitale nieuwsbrieven. Daarnaast help ik mee bij de organisatie van evenementen, zoals de Young Farmers Day. Afgelopen februari ben ik gevraagd om fulltime voor marketing en communicatie te gaan werken. Die uitdaging heb ik met beide handen aangegrepen!”