Corine Walvoort, Nutritionist Pluimvee

Afdeling: Nutrition Innovation Centre Poultry

“Ik werk in een team met fijne en ervaren collega’s waar ik veel van leer. We zijn er voor elkaar en gaan samen voor resultaat.”

Continu werken aan kennisontwikkeling

“Nadat ik de bachelor Dierwetenschappen en de master Animal Science in Wageningen had afgerond, ben ik in 2016 bij ForFarmers begonnen als Nutritionist Pluimvee. Ik kreeg een uitgebreid inwerkprogramma waarin ik veel geleerd heb over de verschillende pluimveetakken (vleeskuikens, leghennen, opfok leghennen, vleeskuikenouderdieren). 

Inmiddels ben ik als Nutritionist verantwoordelijk voor het nutritionele assortiment, ofwel het dieet, voor biologisch pluimvee in Nederland, Duitsland en België en voor legpluimvee in Nederland. Concreet betekent dit dat ik rantsoenberekeningen uitvoer en voeders aanpas. Verder bied ik technische ondersteuning aan de specialisten en accountmanagers die bij onze klanten op het bedrijf komen. Regelmatig ga ik mee naar de boer, enerzijds om goed contact met onze buitendienst te houden, maar vooral ook om te zien hoe het in de stal loopt.

Het is belangrijk dat je je kennis continu vergroot. Daarvoor houd ik contact met leveranciers, doe ik onderzoek, woon ik congressen bij en lees ik wetenschappelijke en vakliteratuur.”

Afbeelding: Corine Walvoort_in-line1

Allemaal hetzelfde doel: zorgen voor gezonde kippen

“Ik werk met veel mensen samen: met onze specialisten in de buitendienst, pluimveehouders, onze inkopers en collega-nutritionisten. Dat maakt mijn werk leuk, afwisselend en uitdagend. En ondanks de uiteenlopende specialismen en achtergronden, hebben we allemaal hetzelfde doel: zorgen voor gezonde kippen. Daarnaast is de pluimveesector volop in beweging en zijn er nog veel uitdagingen voor de toekomst, wat veel kansen biedt.

Als nutritionist vervul ik een spin-in-het-web-rol en draag ik bij aan de ambitie van ForFarmers om samen met onze klanten te werken aan een goed rendement op het boerenerf. Dat geeft veel voldoening.

ForFarmers is een dynamisch bedrijf met een nuchtere, laagdrempelige bedrijfscultuur. Je legt gemakkelijk contact met verschillende collega’s en er hangt een gemoedelijke sfeer. Het is erg prettig dat ik als jonge werknemer goede begeleiding krijg met veel ruimte voor opleiding en training, zowel intern als extern. Eigen initiatief is hierin belangrijk. Ik werk in een team met fijne en ervaren collega’s waar ik veel van leer. We zijn er voor elkaar en gaan samen voor resultaat.”


Inmiddels heeft Corine een mooie carrièrestap gemaakt. Sinds maart 2020 is zij productmanager Pluimvee bij Reudink, de biologische tak van ForFarmers.