Cornel ten Have: "Elke minuut dat de fabriek niet draait is er één te veel"

Afdeling: Technische Dienst

“ForFarmers is een hele fijne werkgever en de technische sector biedt ontzettend veel kansen.”

Cornel is 20 jaar, komt uit Gelselaar en is sinds een jaar in dienst bij ForFarmers als leerling-monteur. Na zijn vmbo-opleiding, heeft Cornel de opleiding Operator C gedaan. Al snel merkte hij dat hij het werken met zijn handen het leukst vond. “Toen ben ik bij ForFarmers terechtgekomen. Vanuit hier doe ik een bbl-opleiding Mechatronica en combineer ik werken met leren. Ik ben dus vier dagen in de week aan het werk en ik ga één dag in de week naar school.”

Afbeelding: Cornel ten Have_in-line

Een werkdag van Cornel

“Ik werk bij ForFarmers als leerling-monteur in een combinatiefunctie. Ik werk om de week op de mechanische en elektrische afdeling, wat betekent dat ik veel verschillende verantwoordelijkheden heb. De variatie in mijn werk vind ik heel leuk, de ene dag ben ik bezig met het plaatsen van elektromotoren, en de volgende dag doe ik met mijn collega’s reparatiewerkzaamheden.” Hoe zijn gemiddelde werkdag eruitziet? Dat is moeilijk te zeggen, want elke dag is anders voor Cornel. “Ik begin om zeven uur ’s ochtends. We beginnen de dag altijd met een werkoverleg en gemiddeld werken we door tot vier uur ’s middags.”

Veel vrijheid

De vrijheid die het werk als monteur met zich meebrengt is voor Cornel een van de fijnste dingen aan zijn baan. Ze maken bij ForFarmers geen onderscheid of je nog in opleiding bent of niet. “Je krijgt de kans om je eigen draai aan iets te geven, waardoor je allesbehalve routinematig bezig bent. Als je een project aanneemt, mag je zelf bedenken hoe je iets gaat maken en dat vind ik heel erg leuk. Je hebt dan contact met verschillende afdelingen. Je geeft door welke dingen je nodig hebt, die worden besteld en vervolgens kan je aan de slag met je eigen project. Je komt met zo’n project overal in de fabriek.”

Samen sta je sterk

Hoewel ForFarmers een grote speler is en je je eigen projecten mag draaien, is het tegelijkertijd een heel hecht bedrijf. “Ik ben met mijn 20 jaar een van de jongsten op de afdeling. Het is heel leuk om te leren van mensen die al jaren in het vak zitten. Als ik een vraag heb, is er altijd wel iemand die een soortgelijke situatie heeft meegemaakt. En als dat niet zo is, dan steken we de koppen bij elkaar en vinden we altijd een oplossing.” Storingen zoeken vindt Cornel een van de leukste dingen aan zijn vak. “Dat geeft me zo veel voldoening, als er iets kapot is en het moet nú gemaakt worden. Elke minuut dat de fabriek niet draait door een storing, draai je productieverlies. Dus als je de storing snel gevonden en verholpen hebt met je collega’s, geeft dat echt een goed gevoel.”

Cornel en zijn toekomst bij ForFarmers

Hoe Cornel over de technische sector denkt? “Techniek is een van de mooiste dingen die er is. Je werkt met allemaal mensen die passie hebben voor hetzelfde als jij. Bij ForFarmers is het altijd gezellig op de werkvloer. We voeren goede gesprekken, maar er worden in de werkplaats ook genoeg grappen gemaakt.” Cornel heeft zijn plek wel gevonden bij ForFarmers en hij hoopt dat hij na zijn opleiding kan blijven bij dit mooie bedrijf. “ForFarmers is een hele fijne werkgever en de technische sector biedt ontzettend veel kansen.”

Bron: Techniekdag Magazine 2021

Cornel is inmiddels als Allround Monteur in dienst bij ForFarmers.

Meer zien?

In deze video vertelt Cornel ten Have over zijn werk als leerling-monteur