Daan Harmsen, Jurist Omgevingsrecht

6-5-2019

Afdeling: FarmConsult

"Een juridische ‘puzzel’ oplossen en een ondernemer daarmee verder helpen, dat geeft enorm veel voldoening."

Veel dynamiek

“De agrarische sector is innovatief, maar ligt ook maatschappelijk en daarmee politiek onder een vergrootglas. Dit laatste kan voor veel dynamiek zorgen. Ik heb vrijwel dagelijks zowel telefonisch, via mail of persoonlijk contact met klanten en met overheidsinstellingen. Vervolgens ga ik aan de slag met vergunningaanvragen voor agrarische bedrijfsontwikkeling of stel ik een juridisch advies op. Tussendoor komen er regelmatig collega’s binnen met allerhande juridische vragen. Verder moet ik natuurlijk ook mijn vakkennis op peil houden en volg ik bijvoorbeeld recente jurisprudentie. En soms komt er ineens een dringende zaak tussendoor die meteen opgepakt moet worden vanwege aflopende bezwaar- en beroepstermijnen. Dat kan ongelegen komen, maar het houdt het werk wel afwisselend. En als het me lukt om een ‘juridische puzzel’ op te lossen en een ondernemer daardoor weer verder kan, dan geeft dat enorm veel voldoening.”

Waarom ForFarmers?

“Ik ben afgestudeerd in Planologie en Nederlands recht. Beide disciplines wilde ik in mijn werk graag combineren en in deze functie kan dat. Als geboren en getogen Lochemmer kende ik ForFarmers al en ik ben er trots op hier te mogen werken. ForFarmers is een bedrijf dat ondernemerschap uitstraalt, durf toont, ook om te blijven vernieuwen, maar wel met oog en respect voor klanten, werknemers en de omgeving waarin het opereert. Dit sluit aan bij mijn eigen waarden. Bovendien word ik hier gestimuleerd om me te blijven ontwikkelen. Zo heb ik onlangs een zeer nuttige timemanagementcursus gevolgd. En vorig jaar heb ik nog een heel boeiende meerdaagse training gevolgd over het procederen bij de rechter.

ForFarmers is in mijn ogen een organisatie waar hard werken in uitdagende projecten hand in hand gaat met goede arbeidsvoorwaarden, maar ook zeker met oog voor de menselijke maat. Er wordt hier naar elkaar omgekeken.”

Werken bij FarmConsult - iets voor jou?

Lijkt het jou ook een mooie uitdaging om agrarische ondernemers te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van hun bedrijf? FarmConsult heeft een vacature voor een junior specialist bedrijfsontwikkeling.