De carrièrestap van Roeland Dinkelman, Teamleider Techniek

Afdeling: Maintenance

"Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden binnen maintenance"

Roeland Dinkelman werkt sinds 2004 bij ForFarmers Nederland. Hij begon als operator op locatie Delden, maar ontdekte hier zijn voorliefde voor techniek en solliciteerde op de functie medewerker werktuigbouw. Vanuit die rol is hij in 2016 doorgegroeid tot inspectieleider. En nu zet Roeland een volgende stap in zijn carrière, want sinds 1 februari 2020 vervult hij de rol van teamleider techniek in Deventer.

Afbeelding: Roeland Dinkelman_in-line

Gefeliciteerd met je nieuwe functie. Hoe ben je hier zo ingerold?

“Afgelopen jaar hebben we veel werk verzet op onze productielocatie in Deventer. Hier zijn twee technische dienst-teams samengevoegd en organiseren we het onderhoud volgens een gezamenlijke planning. Daarbij is er behoefte ontstaan aan een teamleider technische dienst die alles in juiste banen leidt. Afgelopen jaar heb ik deze rol op interim basis op me genomen en vorm gegeven aan het technische team van Deventer. Dit is van beide kanten zo goed bevallen dat ik nu een vaste aanstelling heb gekregen als teamleider techniek voor de beide fabrieken in Deventer.”

Wat vind je leuk aan deze functie?

“Als teamleider ben je een belangrijke schakel tussen de medewerkers van de technische dienst en de bedrijfsleider. Samen zorgen we voor een optimaal draaiende fabriek met zo min mogelijk onderhoudskosten. Mijn hart ligt echt bij het doorvoeren van technische verbeteringen en het oplossen van storingen; als teamleider techniek kan ik daar voldoende focus op leggen.”

Wat is nog wennen aan je nieuwe rol?

“Bij mijn nieuwe functie als teamleider komen natuurlijk verschillende nieuwe aspecten om de hoek kijken, waaronder het aansturen van een team. Gelukkig zijn mijn collega’s op locatie erg behulpzaam. En er is bij ForFarmers voldoende aandacht voor training en opleiding. We gaan de komende periode bekijken waar voor mij de trainingsbehoefte ligt.”

Welke tip heb jij voor collega’s met ambitie?

“Als je echt ergens voor wilt gaan, dan moet je dat gewoon doen! Geef aan waar je interesses liggen, wat je ambities zijn. Er is voldoende kans om je door te ontwikkelen binnen het maintenance team.”

Meer weten en zien?

In deze video vertelt Roeland - toen nog inspectieleider - over de werkzaamheden van de technische dienst.