De dag van Jelle Dijkstra, business analyst en application specialist

Afdeling: Group IT - Application Management

Een kijkje achter de schermen tijdens een doorsnee werkdag van een van onze IT-collega's...

08.00 uur

Vandaag weer een mooie dag voor de boeg met afwisselende onderwerpen en activiteiten. Ik loop de planning voor vandaag én de aankomende dagen even door. Voor volgende week heb ik twee trainingssessies georganiseerd en hiervoor moet ik nog wat zaken afstemmen met de externe trainers. De benodigde IT-middelen voor deze sessies regel ik met een collega van de IT Servicedesk. Dan nog even langs de dames van de receptie voor de laatste afstemming over de beschikbare ruimte en het aantal deelnemers. Tja, dat proces kun je natuurlijk ook automatiseren en digitaliseren denk ik, maar gelukkig staat bij ForFarmers het persoonlijke contact, zowel met klanten als met collega’s, nog steeds voorop.

Vervolgens check ik mijn mail en ons ticketsysteem op zaken die mijn onmiddellijke aandacht vereisen. Zaken die urgent zijn of die ik meteen kan oppakken, verwerk ik direct. Andere plan ik in of zet ik door binnen het team.

Afbeelding: Jelle Dijkstra_in-line

10.00 uur

Overleg met mijn collega over de mogelijkheden om het SAP-systeem aan een nieuw applicatieplatform te koppelen. Met dit nieuwe platform kunnen we in de toekomst functionaliteiten in de vorm van Apps of webapplicaties sneller, over bestaande systemen heen, aan onze eindgebruikers aanbieden. Een goede voorbereiding is hier cruciaal; als we nu de juiste bouwblokken voor het platform definiëren, kunnen we die later telkens opnieuw gebruiken.

11.00 uur

Met de feedback uit het voorgaande overleg, plan ik vervolgafspraken in en stem ik af met de leverancier. Aankomende week hebben we ook een training over het betreffende platform en ik stem telefonisch de laatste zaken af met de trainer.
Ik check mijn mail en verwerk nog wat openstaande acties van een lopend project: het digitaliseren van een goedkeurings-workflow.

12.30 uur

Lunch! Het is donderdag, dus gehaktbaldag. Op naar de kantine voor het culinaire hoogtepunt van de week.

13.00 uur

Dit keer geen wandeling in de lunchpauze; we hebben overleg over het project ‘Plant Maintenance’. De externe partner met wie we dit project doen, wil met de IT-projectleden de laatste zaken checken voor de officiële kick-off, gepland voor volgende week. We bespreken de openstaande punten. Onze conclusie als IT-team: we zijn er klaar voor. De oplossing wordt gerealiseerd op een nieuw platform met veel mogelijkheden - altijd leuk voor een IT’er - en nog belangrijker: met de mogelijkheden en flexibiliteit waar onze interne klant om vraagt. We spreken af dat ik namens ForFarmers de regie houd op dit platform en de ‘architectuur’ ervan bewaak.

14.00 uur

Ik kan meteen door naar een volgend overleg, nu over het Datalake van en voor ForFarmers. Een mooie ontwikkeling en innovatie voor onze organisatie. Samen met een collega check ik de verschillende voorstellen en bekijken we welke het meest realistisch is. Na analyse van het gekozen voorstel en telefonische uitleg van de materiekundige van ForFarmers blijkt dat we nog wat puntjes op de i moeten zetten voordat we in gesprek kunnen gaan met potentiële leveranciers.

16.15 uur

De meeting zit erop, ik check nog even mijn mail, bel een collega en leverancier terug en sluit de dag af.

16.45 uur

Op naar huis, snel wat eten en dan naar het voetbalveld waar de jongens en meiden van SC Markelo JO12 weer een leuke voetbaltraining verwachten.