Anne-2

Draag net als Anne je steentje bij aan een duurzame toekomst

Anne Maassen, Trader CirQlar Herkauwers 

“Snel schakelen, dat vind ik geweldig” 

Toen ze bij ForFarmers begon als Trader CirQlar zei het begrip ‘reststromen’ haar niets. Inmiddels is Anne Maassen een fanatiek pleitbezorger voor deze duurzame producten, waarvan het aanbod vaak in pieken en dalen komt. Juist dan is Anne helemaal in haar element en pleegt ze net zo veel telefoontjes tot alles in goede banen is geleid. 

Waarom wilde jij graag bij ForFarmers werken? 

“Ik heb een tijdje buiten de agrarische sector gewerkt en toen ontdekte ik hoe belangrijk het contact met boeren voor mij is. Ik wilde dolgraag weer aan de slag bij een professioneel, agrarisch bedrijf dat ook internationaal opereert. ForFarmers paste in dat plaatje. En ik vind het mooi dat ForFarmers zo concreet bezig is met duurzaamheid, want onze klanten zijn dat ook. En daar moeten én willen we ze bij helpen. Met passende producten en innovaties. Met kennis en kunde. We kunnen hierin nog zoveel bereiken met elkaar en die ontwikkeling vind ik heel leuk.” 

Hoe draag jij hier vanuit jouw rol aan bij? 

“Als Trader CirQlar houd ik me bezig met de verkoop van reststromen aan boeren. Dus alles wat bij de productie van levensmiddelen overblijft en ongeschikt is voor menselijke consumptie, maar wél goed past in het rantsoen voor dieren. Dat verhandel ik direct aan onze klanten. Daarin ben ik ook behoorlijk fanatiek. Een onverwacht aanbod van producten verkopen of juist een tekort oplossen - dan gaat bij mij de knop om en ben ik achter elkaar aan het bellen met klanten en leveranciers. Snel schakelen, dat vind ik geweldig.” 

Afbeelding: Anne in-line image

“Toen ik hier begon, wist ik helemaal niks van reststromen, maar ze zijn echt het ultieme voorbeeld van duurzaamheid. Er zitten nog heel veel waardevolle voedingsstoffen in, die anders vernietigd zouden worden. Via dieren worden ze nu weer omgezet naar voeding voor de mens. Daarom ben ik ook zo gedreven om reststromen beter op de kaart te zetten en kom ik vaak met ideeën om iets nieuws te proberen. Zo draag ik mijn steentje bij aan een duurzame toekomst.” 

Op welke manier is werken bij ForFarmers krachtvoer voor jouw ambitie? 

“Ik heb een team met hele leuke collega’s. We helpen elkaar, delen onze expertise met elkaar. En dat geldt ook voor collega’s die je voor het eerst spreekt. Het is absoluut geen ‘ikke, ikke, ikke’. Dat vind ik heel mooi. Ik was altijd wat huiverig voor grote organisaties, maar bij ForFarmers merk je niet dat je bij zo’n groot bedrijf werkt. Verder ben ik heel enthousiast over de vele ontwikkelingsmogelijkheden hier. Ik word echt gestimuleerd om aan te geven welke stappen ik wil zetten en hoe ik me verder wil ontwikkelen. En daarin wordt goed met me meegedacht. Mede daardoor zit ik ook na twee jaar nog helemaal op mijn plek bij ForFarmers.” 

“Snel schakelen, dat vind ik geweldig” 

Bekijk de video en het verhaal van Anne