Esmée Willemsen_header

“Het eerste gesprek gaf meteen een goed gevoel”

Esmée Willemsen, stagiair marketing Varkens

Esmée Willemsen roeit graag een beetje tegen de stroom in. Als ‘iedereen’ naar Dronten gaat, kiest zij voor de Engelstalige Dier- & Veehouderij opleiding in Velp. Eerder, op het AOC (een ‘groene’ mbo-opleiding), waar haar klasgenoten liefst stage liepen tussen de koeien, koos zij voor de varkens (“lekker in de warme stal”) en raakte ze verslingerd aan de varkenssector. En nu loopt ze stage binnen het team Varkens van ForFarmers, maar dan wel met een afstudeeropdracht op het gebied van marketingcommunicatie…

Vanwaar deze keuze voor een marketing gerelateerde opdracht?

“Marketing is een klein onderdeel van mijn studie, maar ik vond het altijd wel interessant. Het leek me leuk om me daar meer in te verdiepen. Mijn opdracht is gericht op digitale marketing en dan specifiek e-mailmarketing. De ontwikkelingen op dit gebied gaan snel en de agrarische sector loopt hierin wat achter op andere sectoren, dus daar kunnen wel stappen worden gemaakt. De vraag is alleen: hoe? Daar moet ik straks advies over geven.”

Waarom heb je voor een stage bij ForFarmers gekozen?

“Tijdens de Food & Agri Carrièredag heb ik een praatje gemaakt met de mensen op de stand van ForFarmers. Die waren heel aardig en super enthousiast, dat gaf meteen een goed gevoel. En dat ik hier de mogelijkheid krijg om deels thuis te werken, is erg fijn. Het leek me gewoon een leuk bedrijf.”

En klopte die eerste indruk?

“Helemaal! De sfeer is heel gezellig en relaxed. Mensen hebben het best druk, maar maken altijd tijd voor een praatje of om een vraag te beantwoorden. De begeleiding is ook goed. En wat ook heel leuk was: aan het begin van mijn stage mocht ik een dagje mee op de bulkwagen, heb ik een rondleiding gekregen in de fabriek en ben ik twee dagen met de buitendienst op pad geweest.”

Dus een stage bij ForFarmers is een aanrader?

“Zeker! En als ik een tip mag geven: plan ver van te voren een gesprek in als je een stageplek zoekt, zodat je genoeg tijd hebt om dingen te regelen en keuzes te maken. Zelf was ik deze keer aan de late kant; dat was niet handig. En verder: ga open het gesprek in en wees jezelf.”

Ook geïnteresseerd in een stage bij ForFarmers? Hier vind je meer informatie!