Felix header testimonial 2

Ga net als Felix voor een rol met alle ruimte om jezelf uit te dagen

Felix Hees, Specialist Melkvee

“Ik kijk graag naar wat er nog beter kan"

Felix Hees wil graag vóóruit. Als Specialist Melkvee is hij vooral te vinden bij de boer in de stal. Want uiteindelijk is het de koe die de waarheid vertelt. Felix zijn overtuiging: het kan altijd beter. Voor de boer, voor de koe, voor hemzelf. Bij ForFarmers krijgt hij alle ruimte om zichzelf uit te dagen.

Waarom is uitdaging een belangrijk ingrediënt in je werk?

“In ons vak kun je niet stil blijven staan. Ontwikkelingen in de sector, eisen van de overheid, vragen uit de samenleving: als organisatie hebben we direct te maken met die uitdagingen. We zijn continu in beweging. In de veehouderij is duurzaamheid een steeds belangrijker thema. ForFarmers heeft als marktleider een voortrekkersrol in het leveren van kwalitatief voer én toekomstgericht advies. We hebben ontzettend veel kennis in huis en daarmee kunnen we echt het verschil maken.”

Hoe daag jij jezelf uit?

“Ik kijk graag naar wat er nog beter kan. Zo bezoek ik soms een boer die nog geen klant van ons is. Gewoon, om te kijken hoe die het doet. Als ik dan advies geef en hij daardoor later ook klant van ons is geworden, dan vind ik dat natuurlijk hartstikke mooi.”

Afbeelding: Felix_inline

Op welke manier is ForFarmers krachtvoer voor jouw ambitie?

“Het echte werk voor mij is bij de boer. Daar gebeurt het. En daar ben ik dan ook vrijwel altijd te vinden. Soms aan de keukentafel achter een scherm, maar meestal in de stal. Je ziet me dan ook niet zo vaak op het hoofdkantoor in Lochem. Toch heb ik regelmatig contact met het team. Er zijn ook dagen dat we even bij elkaar komen om te overleggen, plannen te maken en ervaringen uit te wisselen. Daar haal ik kracht uit. Ook is er binnen ForFarmers genoeg ruimte om jezelf uit te blijven dagen. Er is een speciaal ontwikkelprogramma binnen Sales. En ik heb bijvoorbeeld zelf het initiatief genomen om een opleiding tot weidecoach te volgen. Die ruimte krijg ik bij ForFarmers. En daar maak ik graag gebruik van.”

Waar krijg je energie van?

“Het buiten zijn. Ik ben geen kantoormens. En wat hier zeker ook aan bijdraagt, zijn de verschillende onderdelen van mijn werk. Ik ben het eerste contact voor de boer, waarbij het gaat over de gezondheid en voeding van de koeien. Maar ook over bodem en bemesting. Ik heb ook contact met andere specialisten van ForFarmers die ik vraag op het moment dat het nodig is. Als kalveren bijvoorbeeld ergens last van hebben, neem ik iemand mee die daarin is gespecialiseerd. Of als een boer plannen heeft voor een verbouwing, dan is dat een goed moment om daar met een andere collega naar te kijken. Van al die verschillende werkaspecten: mijn collega’s, de kennis, de koeien, het buitenzijn. Dáár krijg ik energie van.”

“Ik kijk graag naar wat er nog beter kan"

Bekijk de video en het verhaal van Felix