Willie-Jan

Ga net als Willie-Jan voor de uitdaging om het elke dag weer beter te doen

Willie-Jan Tomassen, Verkoopleider Varkens 

“Ik wil elke dag weer met mijn team die wedstrijd winnen” 

Eigenlijk wilde Willie-Jan Tomassen het varkensbedrijf van zijn ouders overnemen, maar van zijn vader moest hij eerst maar eens ergens anders gaan werken. Zo kwam hij bij ForFarmers terecht, waar hij diverse salesfuncties in Duitsland vervulde. Na 18 jaar was hij toe aan wat anders en ging hij elders aan de slag. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en vier jaar later kwam hij weer terug bij ForFarmers. 

Hoe daagt ForFarmers jou uit om het elke dag weer iets beter te doen? 

“Ik ben ooit als stagiair begonnen bij ForFarmers en zie na al die jaren nog ontzettend veel kansen; we kunnen nóg beter worden in wat we doen. Dat maakt werken bij ForFarmers voor mij zo leuk. We hebben onwijs veel kennis. We weten hoe de markt in elkaar zit en wat de behoeften van onze klanten zijn. De uitdaging is hier steeds op de juiste manier op in te spelen en kansen te zien in een krimpende markt.”   

En hoe daag jij jezelf uit? 

“Door wat vandaag goed is, morgen nog beter te willen doen. Want hoe beter onze klanten draaien, hoe beter dat is voor iedereen; mens, dier en natuur. Mijn uitdaging is om mijn team te motiveren om er ook zo in te staan én hen te faciliteren zodat ze het ook waar kunnen maken. Daarbij krijg ik alle vrijheid en ondersteuning vanuit ForFarmers."

Afbeelding: Willie-Jan in-line image

Hoe motiveer jij je collega’s?

"De markt verandert extreem snel. Dat vraagt om een andere manier van werken en dat is soms lastig. Als we niet altijd de doelen halen die we ons gesteld hebben, dan knaagt dat aan mensen. Ik steek daarom veel energie in teambuilding, in het geven van het vertrouwen in eigen kunnen en in de verbinding met andere bedrijfsonderdelen. We hebben nu korte lijntjes met productie, logistiek en inkoop en dat werkt fantastisch. Dat zie je terug in de resultaten die we met onze klanten realiseren en ik zie het terug in het team. Mensen zijn weer trots en stralen dat ook uit.”  

Hoe zie jij de rol van ForFarmers in de branche? 

“Als prominente speler in de voerbranche hebben we een voorbeeldrol. In alles. We moeten inspelen op de marktontwikkelingen en onze rol pakken in het verder verduurzamen van de sector. Er komen heel veel vragen op onze klanten af en daar moeten we hen in ontzorgen. En ik vind dat we dat op dit moment goed doen, al zijn we er nog niet.” 

Wat is volgens jou typisch ForFarmers? 

“De mensen. De manier van omgang met elkaar. De mentaliteit. Je kunt direct zijn. Hard op de inhoud, zacht naar de mens. Neuzen de goede kant op, schouders eronder... en dan sta ik toch altijd weer versteld welke grote stappen er in een korte tijd gezet kunnen worden.” 

Waar krijg jij energie van? 

“Ik wil bij de winnaars horen, dat heb ik altijd al gehad. Daarvoor moeten we elke dag volle bak aan de gang. Elke dag met het hele team die wedstrijd winnen. Elkaar scherp houden, de discussie aangaan. En als je dan ziet dat dat effect heeft, dat is geweldig!” 

“Ik wil elke dag weer met mijn team die wedstrijd winnen”

Bekijk de video en het verhaal van Willie-Jan