Gijs Willemink, Trader Enkelvoudig

Afdeling: Total Feed Support

“Ik zit in een jong en ambitieus team. Dat werkt prettig én het daagt me ook uit.”

Hoe ben je bij ForFarmers terechtgekomen?

“We hebben thuis een melkveebedrijf en zijn al zolang ik me kan herinneren klant van ForFarmers en lid van de coöperatie. En het is natuurlijk een vooraanstaand bedrijf in de agrarische sector. Dus toen ik voorjaar 2017 mijn diploma Agrarisch Ondernemerschap van de CAH Dronten binnen had en deze vacature voorbij zag komen, heb ik meteen gereageerd.”

Afbeelding: Gijs Willemink_in-line_2

Wat is je taak als Trader Enkelvoudig?

“Ik koop – samen met een team – grondstoffen in en verkoop ze rechtstreeks aan veehouders die zelf grondstoffen tot voer voor hun dieren mengen. Het gaat bijvoorbeeld om mais, tarwe, gerst, sojaschroot, raapschroot en droge bietenpulp. We hebben contacten met verschillende leveranciers in binnen- en buitenland. Elke trader bedient één sector - in mijn geval zijn dat melkveehouders - en is daarnaast verantwoordelijk voor een bepaalde productgroep. Zo houd ik specifiek de markt van eiwitrijke grondstoffen in de gaten en onderhoud de contacten met leveranciers hiervan.”

Hoe heb je dit vak geleerd?

“Vooral in de praktijk, van mijn collega’s. Volgens mij is dat ook de enige manier, want geen klant is of wil hetzelfde. Dat is soms een hele uitdaging, maar ook wel weer mooi. Ik leer veel van mijn collega’s en verder krijgen we trainingen gericht op verkoop en klantcontact. Al denk ik dat ‘verkopen’ ook wel in je moet zitten.”

Hoe ziet een doorsnee werkdag van jou eruit?

“Doorsnee zijn mijn dagen zelden. De meeste dagen beginnen met administratie van de vrachten die aan het einde van de vorige dag zijn verkocht. De in- en verkoop van grondstoffen gaat de hele dag door. Tussendoor zijn we natuurlijk bereikbaar voor klanten en collega’s met vragen over prijzen en over de markt. We zorgen ervoor dat aan het einde van de dag iedereen een antwoord heeft gehad en dat van alle vrachten die verkocht zijn ook de uitlevering geregeld is.”

Wat vind jij het leukste in je werk?

“Het constant schakelen tussen verkopen en inkopen en het contact met heel veel verschillende mensen. Daarnaast vind ik het supermooi om in een team te werken waarin iedereen hetzelfde doel heeft, namelijk het beste resultaat voor onze klanten te bereiken. Ik vind het echt kicken wanneer ik dat – al dan niet samen met een collega van de buitendienst – voor een klant kan realiseren.”

Hoe zou jij ForFarmers als werkgever omschrijven?

“Het is een fijn bedrijf om bij te werken, met leuke collega’s met een nuchtere instelling. En iedereen heeft het belang van de boer voor ogen. Ik zit in een jong en ambitieus team. Dat werkt prettig én het triggert me ook om net even ‘een stapje extra te zetten’. Die ambitie om altijd weer beter en efficiënter te willen werken, kom je in de hele organisatie tegen. Je wordt ook echt gestimuleerd om jezelf verder te ontwikkelen, zowel vakmatig als persoonlijk.”


Inmiddels heeft Gijs een mooie carrièrestap gemaakt en geeft hij leiding aan het Team Trading Enkelvoudig.