header testimonial Evan Hilhorst

'Ik maak hier kennis met veel verschillende aspecten van IT'

Evan Hilhorst, stagiair afdeling IT

Evan Hilhorst volgt de opleiding Expert IT Systems & Devices aan het ROC van Twente in Hengelo. Een brede opleiding en mede daarom wil hij ook in de praktijk graag zo veel mogelijk kanten van de IT-wereld zien. Dat hij na een eerdere stage bij een gemeente nu zijn eindstage bij ForFarmers loopt, is dus niet helemaal toevallig. En hij heeft het goed naar zijn zin in Lochem. “Ze willen me hier echt iets leren en de sfeer is heel relaxt.”  

Wat doe je zoal bij IT?

“De eerste drie weken heb ik bij de servicedesk meegelopen. Dat was een goeie plek om te beginnen, omdat je meteen meekrijgt welke applicaties er allemaal zijn en hoe het bedrijf te werk gaat. Er komt wel meteen heel veel informatie op je af, dus de eerste dagen kwam ik echt met een bomvol hoofd thuis. Inmiddels draai ik hier al zelfstandig mee en loop ik twee dagen in de week mee in het team Workspace & Operations. Daar zitten de specialisten die de tweedelijnsondersteuning bieden, dus daar ga je meer de diepte in. Dat vind ik wel top aan mijn stage, dat ik met al die aspecten kennis kan maken en kan ontdekken wat me het beste ligt.”

Veel afwisseling dus, heb je al een voorkeur voor het een of het ander?

“Ik vind het contact met de gebruikers erg leuk, en dat heb je op de servicedesk. Het werk daar is sowieso heel afwisselend, met baliedienst en telefoondienst. En je krijgt collega’s uit verschillende landen aan de lijn. Dat was wel even wennen, maar mijn Engels is er intussen wel op vooruitgegaan šŸ˜Š. De sfeer is sowieso heel leuk, met veel jonge collega’s. Bij het team Workspace & Operations is het wat minder dynamisch, maar daar kan ik weer veel meer leren. En dat is voor nu ook belangrijk. Dus de combi is heel mooi.”

Afbeelding: Evan Hilhorst_inline
"De servicedesk was een goede plek om te beginnen", aldus Evan.

Waar krijg jij energie van bij ForFarmers?

“Van de sfeer! Er wordt serieus gewerkt, maar onder elkaar is het heel gezellig. En ze willen me echt veel leren en laten ervaren. Ik krijg de ruimte om zelf dingen te doen en laatst is er een rondleiding door de fabriek voor me geregeld. Super leuk om te zien wat daar gebeurt. Op kantoor krijg je daar eigenlijk niks van mee, terwijl het daar toch om draait: brokjes maken. Ze kijken nog of ik een keer mee kan naar een locatie in het buitenland. Dat zou natuurlijk ook leuk zijn. Al met al ga ik elke dag met plezier naar mijn stage!”

* * * * *

Op de fiets van de Achterhoek naar Antwerpen

Evan Hilhorst

Als je Evan vraagt naar bezigheden in zijn vrije tijd, wordt meteen duidelijk dat hij er niet het type naar is om stil te zitten. Maar op dit moment slokt één project toch wel al zijn tijd op: ‘The road to Antwerpen’. Op 28 april a.s. fietst Evan samen met zijn kameraad Bram van de Achterhoek naar Antwerpen om geld in te zamelen voor het KWF.

Gebaar naar moeder
De actie heeft een verdrietige aanleiding: september vorig jaar overleed Evans moeder aan een hersentumor. “Het idee voor de fietstocht ontstond bij een biertje”, vertelt Evan. “Een paar jaar geleden waren we al eens in een dag naar Amsterdam gefietst en daarna – omdat het zo leuk was – naar Rotterdam. Bram stelde voor dit nog één keer te doen en dan voor een goed doel, als gebaar naar mijn moeder.” Een geweldig idee, maar hoe pak je dat aan?

Alsof er een bom ontplofte
Lang verhaal kort: er kwam een website, een logo, flyers, social media accounts – alles in eigen beheer gemaakt. Begin maart werd de actie gelanceerd. “We hadden familie en vrienden gevraagd de berichten te delen, zodat er reuring zou ontstaan. Nou, het leek wel of er een bom ontplofte, het ging helemaal los. Aan het einde van de dag hadden we al 15.000 euro opgehaald! In de dagen daarna werden we spontaan benaderd door de regionale media en inmiddels bieden ook steeds meer bedrijven hulp aan, bijvoorbeeld in de vorm van kleding, gps-trackers, fietsen. Het is echt bizar. We hadden niet verwacht dat het zo hard zou gaan.”

Of hij al aan het trainen is? “Nog niet echt”, lacht Evan. “We sporten allebei wel redelijk veel, maar ik denk dat ik straks toch maar op de fiets uit Geesteren naar kantoor kom, in plaats van met de scooter.”

Benieuwd naar het hele verhaal achter de tocht of wil je een steentje bijdragen? Neem dan een kijkje op: www.theroadtoantwerpen.nl