Kevin Willemsen_header 01

“Ik hou van die glimlach, als je iets hebt opgelost”

Kevin Willemsen, Senior IT Local Support Engineer

Op zijn achtste kreeg hij zijn eerste computer en raakte hij besmet met het IT-virus. Maar een gerichte IT-opleiding kon hij na zijn eindexamen niet vinden en zo bouwde Kevin Willemsen via een studie Economie & Administratie en de Hotelschool in eerste instantie een carrière in de horeca op. IT bleef echter trekken en in 2020 kwam hij op de Servicedesk bij ForFarmers terecht. “Hier voel ik me echt op mijn plek”, zegt hij zelf.

Wat houdt jouw functie in?

“Ik coördineer de IT Service Desk binnen ForFarmers. Hier komen alle meldingen binnen van collega’s die bijvoorbeeld een probleem hebben met hun laptop of een applicatie, of die iets nodig hebben op IT-gebied. Die telefoontjes en mails komen uit de hele organisatie, ook uit de andere landen. Collega’s die in Lochem zijn, kunnen gewoon bij ons binnenlopen. Als bijvoorbeeld een beeldscherm kapot is of een apparaat in een vergaderruimte het niet doet, dan regelen we dat ter plekke. Maar we komen ook veel op de locaties als daar iets moet gebeuren. Zo zijn we nu in Polen bezig om iedereen van Citrix over te zetten naar de nieuwe digitale werkplek. We leveren daarvoor niet alleen de nieuwe laptops, maar helpen collega’s ook om zich de nieuwe manier van werken eigen te maken.”

Waar krijg jij energie van?

“Vooral van de contacten met collega’s. Deze afdeling is heel dynamisch, iedere dag gebeurt er wel iets onverwachts. De dag is voorbij voor je er erg in hebt, je bent altijd bezig en dat is fijn. Maar het leukst vind ik om te zien hoe iedereen omgaat met de dingen die wij aanbieden. En als er problemen zijn, die dan weer op te lossen. Ik hou van die glimlach die dan steevast doorbreekt.” 

Op welke manier geeft ForFarmers jou krachtvoer voor je ambitie?

“Vooral de uitdaging en de bevlogen collega’s. Iedereen wil er altijd helemaal voor gaan. Het maakt niet uit waar iemand zit in het bedrijf, je doet het samen. Maar ook het feit dat je alle ruimte krijgt om je verder te ontwikkelen. In de IT ben je sowieso nooit uitgeleerd. Toen ik hier – via een detacheringsbureau – terechtkwam, had ik geen ervaring in IT en nog helemaal geen IT-diploma’s. Maar het klikte meteen en ze wilden me graag een kans geven. Na enkele maanden kreeg ik al de vraag of ik vast aan de slag wilde bij ForFarmers. Nou graag! Ik vind dit een super bedrijf. Iedereen is heel vriendelijk en open en lekker ‘down-to-earth’. Dat zorgt voor een hele fijne werksfeer. Enne… in januari hoop ik eindelijk mijn eerste echte IT diploma in ontvangst te mogen nemen. Ik ben hier via een flinke omweg terechtgekomen, maar hier voel ik me echt op mijn plek!”

Kevin Willemsen