Bernice header testimonial ingredienten

Krijg net als Bernice energie van bevlogen en betrokken collega’s

Bernice Overkamp, Talent Acquisition Specialist (HR)

“Ik wil iedereen meenemen in de trots en passie die ik voel voor ForFarmers

Een agrarische achtergrond heeft ze niet. Maar mensenkennis wel. En daarmee weet Bernice Overkamp telkens weer een match te maken tussen sollicitanten en vacatures bij ForFarmers. Zo draagt zij haar steentje bij aan ‘the Future of Farming’. Een missie waar zij vol passie over kan vertellen. En dat is héél aanstekelijk…

Wat doe jij in je rol als Talent Acquisition Specialist?

“Het is een hele mond vol, maar het is – wat mij betreft – echt de leukste functie die je bij ForFarmers kunt hebben. Ik ben verantwoordelijk voor het aantrekken én behouden van talent voor ForFarmers. Dat betekent dat ik heel veel verschillende mensen spreek, allemaal potentiële nieuwe collega’s met hun eigen passie en motivatie. Daarbij kijk ik altijd verder dan het cv van de kandidaat of de vacature waarop ze solliciteren. De persoon is voor mij echt het allerbelangrijkste in dit proces. Wat is zijn of haar passie, welke kennis en ervaring heeft de kandidaat en hoe kan ik dit samenbrengen met een functie waarin de kandidaat helemaal tot zijn of haar recht komt?”

Afbeelding: Bernice in-line image

Waar krijg jij energie van?

“Voor mij geldt: ik doe iets goed en anders doe ik het niet. Mijn collega’s hebben dat ook, dat merkte ik al vanaf de allereerste dag. Die passie is aanstekelijk! Samen stáán we voor ForFarmers. Ieder vanuit een eigen perspectief en met een eigen talent, maar allemaal met het doel bij te dragen aan onze missie For the Future of Farming. Ik heb bijvoorbeeld geen agrarische achtergrond, die kennis moet ik bij collega’s ophalen, maar ik heb wel het talent om kandidaten aan te trekken die hier helemaal op hun plek zitten. Als blijkt dat ik de match goed heb gezien, dan ben ik echt ontzettend blij.”

Op welke manier voedt ForFarmers jouw ambitie?

“Mijn werk is enorm divers en ik krijg veel ruimte en vrijheid om te doen wat ik nodig acht. Dat betekent soms flink aanpoten, want de arbeidsmarkt is krap en ook de sector staat niet stil. Maar het zorgt ook voor voldoende uitdaging en die ga ik maar al te graag aan!”

En met welke mix zorgt ForFarmers voor bevlogen en betrokken collega’s?

“Ik krijg hier alle gelegenheid om mijn werk én dat van mijn collega’s nóg leuker te maken. Zo hebben we onlangs het introductieprogramma geoptimaliseerd, om ervoor te zorgen dat nieuwe collega’s echt een warm welkom krijgen. Hiervoor hebben we onder andere een verrassend ForFarmers pakket samengesteld. Maar er zijn nog veel meer zaken waar we aan kunnen werken om collega’s te motiveren en bij onze doelen te betrekken. Daar ligt nog genoeg uitdaging en gelukkig heb ik hierbij een aardige vinger in de spreekwoordelijke pap. Want ik wil echt iedereen meenemen in de trots en passie die ik voel voor ForFarmers!”

“Ik wil iedereen meenemen in de trots en passie die ik voel voor ForFarmers”

Bekijk de video en het verhaal van Bernice