header testimonial

Krijg net als Roanne energie van een team dat er samen voor gaat

Roanne Logtenberg, Teamleider verkoopbinnendienst

“Je voelt dat je gewaardeerd wordt"

Roanne Logtenberg is geboren en getogen in Lochem. De plek waar het hoofdkantoor en de fabriek van ForFarmers staan. Het boerenleven is haar niet vreemd. Als kind ging ze de melk halen bij de buren, in plaats van in de winkel. Die bevlogenheid en toewijding voor het boerenleven is nooit weggegaan. Dat ze diezelfde ingrediënten ook ervaart bij haar collega’s, maakt voor haar elke werkdag weer mooi.

Waarom is werken met bevlogen en toegewijde collega’s een belangrijk ingrediënt voor jou?

“Ik heb nooit het idee dat ik het alleen moet doen. Ik voel me altijd begrepen. We doen het samen en we helpen elkaar echt vooruit. Een tijdje was er een complete stroomstoring. We konden he-le-maal niks meer. Er was zelfs geen telefoon. Maar we hadden die dag wel orders die eruit móesten. Met het hele team – van productieleiders tot planners – hebben we toen tot ’s avonds laat doorgewerkt. De ochtend erna kreeg ik om zeven uur een foto van de klant die zijn spoedorder ontvangen had, met een duimpje omhoog erbij. Dat was een kippenvelmoment! Hier doen we het voor als team.”

Smaakt het werk bij ForFarmers naar meer?

“Zeker. Ik zie voor mij en mijn collega’s genoeg uitdagingen. In onze sector is veel aan de hand. Dat heeft ook invloed op ons werk. Het is super leerzaam om op dit moment in deze markt te werken. Het snel kunnen bewegen, het kunnen schakelen en omgaan met veranderingen. Met ons team zitten we er middenin, want we zijn het contactpunt voor de boer, maar ook voor sales. Natuurlijk zijn er soms vurige discussies, want ieder heeft zijn eigen idee en perspectief. Maar uiteindelijk is er één ding dat telt, dat is de kern van ons bedrijf: het voer moet naar de boer. En díe essentie voelt iedereen. Wij begrijpen de boer en gaan voor hem of haar door het vuur.”

Afbeelding: Roanne_inline

Hoe zorgt ForFarmers voor bevlogen en toegewijde collega’s?

“Natuurlijk zijn er de teamdagen en gezellige borrels. Maar de openheid die we onderling met elkaar hebben, is wel heel bijzonder. Als iemand het moeilijk heeft, dan praten we daarover. Zo ondersteunen we elkaar als dat nodig is. ForFarmers toont waardering voor dat wat we doen. Zo was er een keer een moment dat iedereen plotseling extra en tot in de late uurtjes moest bijspringen. Als je dan vlak daarna thuis een pakketje met een bedankkaart ontvangt, dan voel je je wel echt gewaardeerd.”

Op welke manier is werken bij ForFarmers krachtvoer voor jouw ambitie?

“Ik wil mijn collega’s graag vooruit helpen. In mijn werk is het aanbrengen van structuur in wat je doet heel belangrijk. En in mijn rol dus ook het overbrengen van die structuur aan de collega’s. Dat heb ik bij ForFarmers geleerd. Het heeft mij verder geholpen; zo heb ik al twee teams kunnen en mogen ontwikkelen. Onlangs kreeg ik de vraag om met een derde team aan de slag te gaan óf om met het huidige team de diepte in te duiken. Daar heb ik met mijn leidinggevende open over gesproken. Ik koos voor de diepte. Nu ontdek ik de voordelen van een taakvolwassen team. Door goed te kijken waar ieders talenten en krachten liggen, hebben we de taken veel efficiënter kunnen verdelen. En omdat iedereen zich ontwikkelt, stijgt het niveau van het hele team. Hierdoor krijg ik nu heel andere vraagstukken op mijn bordje, dat vind ik leuk. Zeker in de steeds veranderende omgeving waarin we ons nu begeven. En uitdagingen? Die blijven er nog genoeg!”

“Je voelt dat je gewaardeerd wordt"

Bekijk de video en het verhaal van Roanne