Mathijs Bikkel, BOL-stagiair (Engineering/Mechatronica)

Afdeling: Operations

Afbeelding: Mathijs Bikkel_overzicht_2

Mathijs Bikkel (18) volgt de opleiding Engineering/Mechatronica bij Aventus in Apeldoorn. Dit is een vierjarige BOL-opleiding (Beroepsopleidende Leerweg) waarin je school en stage combineert. Hij zit nu in het tweede jaar en liep onlangs tien weken stage op de tekenkamer bij ForFarmers in Lochem. Dit beviel beide partijen zo goed, dat Mathijs niet meer op zoek hoeft naar vakantiewerk voor deze zomer. “Ik kan het iedereen aanraden!”, zegt hij enthousiast. “De werksfeer is super en je leert heel veel.”

“Ik kan het iedereen aanraden; de werksfeer is super en je leert heel veel!”

Hoe kwam je bij ForFarmers terecht?

“Op stagemarkt.nl zag ik een vacature. Ik kende ForFarmers al een beetje via een baantje bij Welkoop. En de fabriek in Lochem is lekker dichtbij, daar kan ik op de fiets heen. Dus toen heb ik een mailtje gestuurd.”

Wat heb je zoal gedaan tijdens je stage?

“Ik heb vooral technische tekeningen gemaakt. Heel veel bouwtekeningen van machines zijn hier alleen op papier beschikbaar; die heb ik omgezet naar een digitale versie. Daarvoor heb ik alles nagemeten en nagetekend in een speciaal tekenprogramma. Dat is dus iets anders dan inscannen… Verder heb ik ook veel onderdelen van oude machines opgemeten en getekend, zodat ze opnieuw gemaakt kunnen worden als ze versleten zijn.”

Afbeelding: Mathijs Bikkel_in-line

Sloot dat goed aan op je opleiding?

“Ja, dat past heel goed. Het grootste verschil is eigenlijk dat op school tijd minder een rol speelt. Bij een bedrijf moet je efficiënter werken – tijd is geld – daar moest ik wel even aan wennen. Verder heb ik veel geleerd over onderhoud. En ik heb hier met een ander tekenprogramma gewerkt dan op school. Dus dat verbreedt je mogelijkheden weer. Ik wil heel graag verder met tekenen. Thuis doe ik het ook veel. Die ontwerpen print ik dan met mijn 3D-printer.”

Wat vond je het leukst van je stage?

“Soms gaven collega's aan dat iets niet goed werkte. Dan probeerde ik daar een oplossing voor te bedenken en die verwerkte ik dan in de tekening. Dat is wel een uitdaging en daar kon ik dan ook echt iets van mezelf in kwijt. En als dat dan lukt en gewaardeerd wordt, geeft dat wel een kick. Verder is de sfeer heel prettig. De collega’s gaan leuk met elkaar om en ze namen mij ook serieus.”

Heb je nog een tip voor medestudenten?

“Een stage bij ForFarmers is een echte aanrader. De sfeer is goed en je leert heel veel!”

Meer weten over het BOL- en BBL-traject bij ForFarmers? Lees dan hier verder.