Nanko van der Wens, Verkoopleider Legpluimvee

Afdeling, Sales Pluimvee ForFarmers Nederland

''Wat ik mooi vind aan de pluimveesector is de dynamiek. Er gebeurt veel, onze wereld is continu in beweging.''

Passie voor pluimvee

Sinds 1 juni 2014 ben ik in dienst bij ForFarmers als verkoopleider legpluimvee. Ik ben in deze functie verantwoordelijk voor de verkoop van legpluimveevoeders in Nederland en de Duitse grensregio. Ik geef leiding aan een gedreven team accountmanagers en (technisch) specialisten. Zij zetten zich dag in dag uit in voor de toekomst van legpluimveehouders. Dat is onze bijdrage aan de missie van ForFarmers ‘For the Future of Farming’.

Afbeelding: Nanko-in-line

Na mijn HEAO-opleiding Commerciële Economie heb ik gewerkt als accountmanager en was ik directeur/eigenaar van een recruitmentbureau in de grond-, weg- en waterbouw.  In 2014 heb ik vanwege mijn passie voor kippen bewust gekozen voor een overstap naar de pluimveesector. Doorslaggevend voor mijn keuze om bij ForFarmers te gaan werken is het ambitieniveau en het ondernemerschap van ForFarmers.

Ondernemerschap

Wat ik mooi vind aan de pluimveesector is de dynamiek. Er gebeurt veel, onze wereld is continu in beweging. Je moet snel schakelen en anticiperen op ontwikkelingen in de markt. Hoewel de sector nieuw voor mij was, heb ik weinig moeite gehad om mijn draai te vinden. Wellicht komt dit doordat ik zelf ondernemer ben geweest. Ik begrijp de pluimveehouders en de uitdagingen waarmee zij als ondernemer te maken hebben. Zij waarderen de verfrissende blik van iemand die van buiten de sector komt.

Hoewel ik nu in loondienst ben, geeft ForFarmers mij de ruimte om te blijven ondernemen. ForFarmers investeert in mijn toekomst, onder andere middels het Management Foundation Program waaraan ik deelneem. Daarnaast krijg ik ook alle ruimte voor de ontwikkeling van de medewerkers in mijn team.