Natasja Peperkamp, Laborant B

Afdeling: Laboratorium Lochem

“Het leuke aan mijn werk is dat het uiteindelijk bijdraagt aan het welzijn van dieren, mensen en natuur.”

Ik werk graag met mijn handen

“Ik heb eigenlijk een administratieve opleiding en keurig mijn diploma gehaald. Maar… eerlijk gezegd bleek dat niet mijn vak. Ik ben iemand die graag met de handen werkt. En dat komt goed van pas in mijn functie als Laborant B op het laboratorium van ForFarmers in Lochem. 

Mijn werkdag bestaat hoofdzakelijk uit het analyseren van de monsters van vochtrijke diervoeders op vocht en pH-waarde en het malen van de reguliere droge monsters. Ik heb ook de zorg over de monsteropslagruimte en alles wat daarbij komt kijken, zoals het correct afvoeren van monsters, maar ook heel praktische zaken zoals het legen en schoonmaken van de monsterpotten. 

Afbeelding: Natasja Peperkamp_in-line

Op drukke dagen doe ik ook natte zeefanalyses, hele-graanbepalingen, pH-bepaling van de reguliere en grondmonsters, vochtbepaling en asbepaling. Als je er niet in thuis bent, zegt dit misschien niet zo veel, maar het leuke aan mijn werk vind ik, dat het uiteindelijk bijdraagt aan het welzijn van dieren, mensen en natuur.” 

Veilig werken

“Ik ben als uitzendkracht bij ForFarmers begonnen. Na een bepaalde periode is dat omgezet in een  parttime contract, waar ik heel blij mee ben. Binnenkort ga ik starten met een cursus ‘Veilig werken op een laboratorium’. Veiligheid staat hoog op de agenda binnen ons bedrijf, omdat ForFarmers het belangrijk vindt dat iedereen een veilige werkplek heeft. Mooi dat ik de kans krijg om mezelf zo te ontwikkelen.''