Niek Visser, van Verkoopleider Melkvee naar dealer

Afdeling: Sales

Afbeelding: Niek Visser_overzicht

De afgelopen vier jaar gaf Niek Visser als Verkoopleider Melkvee leiding aan een team melkveespecialisten van ForFarmers. Begin 2020 maakt hij de overstap naar het zelfstandig ondernemerschap en wordt hij mede-eigenaar van ForFarmers dealer Midland Voeders in Terschuur. Wij waren benieuwd naar het waarom...

“Als dealer kom ik weer dichter bij de klant en de markt te staan. Daar kijk ik naar uit.”

Vanwaar deze carrièreswitch?

“Ik hou van mijn werk, vooral het commerciële spel op het boerenerf vind ik prachtig. Zowel de wet- en regelgeving als de bedrijfsvoering bij onze klanten wordt steeds complexer. Het is altijd weer een enorme uitdaging om in dat krachtenspel de kansen te ontdekken en die ook samen met de klant te grijpen. Ik wilde dit echter graag combineren met ondernemerschap en dat kan in de rol van dealer. Ook dan werk je samen met de klant op een planmatige manier toe naar het gewenste resultaat, met behulp van de producten en de Melk€fficiënt-aanpak van ForFarmers, maar daarnaast run je ook je eigen bedrijf.”

Wat wordt de grootste verandering voor jou?

“Mijn rol als verkoopleider is geleidelijk aan steeds meer sturend en strategisch geworden en minder operationeel. Als dealer ben ik natuurlijk ook met de bedrijfsstrategie bezig, maar kom ik weer dichter bij de klant en de markt te staan. Daar kijk ik naar uit.”

Afbeelding: Niek Visser_in-line

En wat verandert er niet?

“De ambitie en professionaliteit binnen de veehouderijsector! Ik spreek ondernemers met enorm veel vakkennis, een ijzeren wil om een bedrijf te runnen en de ambitie om het steeds beter te doen. Die passie en ambitie zie je ook bij ForFarmers. Dat uit zich bijvoorbeeld in de Ruminant Academy, waarmee ForFarmers continu werkt aan de professionele en persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers én van haar dealers. Mede daardoor zijn wij een gewaardeerde sparringpartner voor onze klanten.”

Wat is jouw goede voornemen voor 2020?

“Een goede start maken met het dealerbedrijf, samen met mijn compagnon Jan van Dijk. We hebben bewust voor samenwerking gekozen omdat we elkaar goed aanvullen en zo elkaars kwaliteiten kunnen benutten.”