Nienke van Hes, IT Support Manager

Afdeling: IT Operations & Support

“Je weet nooit hoe je dag eruitziet. Het vraagt een flexibele instelling, maar het maakt mijn werk ook afwisselend en heel leerzaam.”

Je weet nooit hoe je dag eruitziet

“Drie jaar geleden ben ik bij ForFarmers begonnen op de ICT-afdeling. In mijn rol als Junior Systeem- en Netwerkbeheerder werk ik continu aan het verbeteren van IT-processen. Daarnaast stuur ik de Helpdesk, de Service Technicians en de Klachtenafhandeling aan en ben ik betrokken bij diverse projecten. Verder zie ik er met mijn collega’s op toe dat we in de verschillende landen zo veel als mogelijk op dezelfde manier werken. Dat is een belangrijk uitgangspunt in de strategie van ForFarmers en het is leuk om hier vanuit IT een bijdrage aan te kunnen leveren."

Afbeelding: Nienke van Hes_in-line

"Het leuke aan mijn baan is dat ik ’s morgens nooit weet hoe mijn dag eruitziet. Natuurlijk heb ik mijn dagelijkse werkzaamheden zoals het maken van rapportages, het onderzoeken van meldingen die via ons ticket-systeem binnenkomen, het afhandelen van klachten, het ontwerpen en bijschaven van procedures. Maar het kan zomaar zijn dat er een issue speelt in onze IT-infrastructuur of met een applicatie. En dan moeten we als Service Delivery Team meteen ondersteuning bieden aan onze IT-collega’s. Het vraagt een flexibele instelling, maar het maakt mijn werk ook afwisselend en heel leerzaam.

Ons uiteindelijke doel is uiteraard ervoor te zorgen dat onze IT-systemen doen wat ze moeten doen, zodat iedereen die er gebruik van maakt vlot kan werken. Of dat nu collega’s of klanten zijn.”

Persoonlijk en gemoedelijk

“ForFarmers heeft de laatste jaren een behoorlijke groei doorgemaakt. Ik vind het heel prettig dat ondanks deze groei alles nog steeds heel persoonlijk is binnen onze organisatie. De gemoedelijke sfeer die ik drie jaar geleden bij mijn sollicitatie ervoer, is niet veranderd. De lijnen zijn kort en iedereen is gemakkelijk te bereiken.

Er zijn volop mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen. Ook dat is een aspect dat ik belangrijk vind bij een werkgever. Samen met mij kijkt mijn manager welke opleidingen en trainingen bij mij passen en mijn persoonlijke ontwikkeling bevorderen.”

Op dit moment

"Echter zit ik as we speak op de afdeling HR omdat ik de mogelijkheid heb gekregen om mezelf nog verder te ontwikkelen in de rol als ”Project Officer” in het Project Workday. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor het testen van het programma en de trainingen."


Het Project Workday is inmiddels succesvol geïmplementeerd en afgerond. Nienke is doorgegroeid naar een nieuwe rol binnen ICT.