Rob Rutgers_header testimonial

“Ik werk bij een heel mooi bedrijf waar ik alle ruimte krijg”

Rob Rutgers, Technisch Specialist Melkvee

Als Rob Rutgers lang op dezelfde plek zit, gaat het kriebelen. Zin in iets nieuws! Gelukkig kan hij bij ForFarmers alle kanten op. En die mogelijkheid heeft hij goed benut, getuige zijn loopbaan sinds 2005. Zijn huidige functie vervult hij echter alweer tien jaar, wordt het misschien weer tijd…? “Ja, dat ben ik niet gewend”, lacht Rob desgevraagd. “Maar ik heb enorm veel plezier in wat ik nu doe. En misschien moet ik daar ook eens vrede mee hebben.”

Hoe ben je bij ForFarmers terechtgekomen?

“Eigenlijk dankzij mijn broer. Hij had ons ouderlijk bedrijf overgenomen en voerde van ForFarmers. En van hem hoorde ik dat het een bedrijf is waar hij van op aan kan, dat het vaak met nieuwe dingen komt en veehouders graag prikkelt en uitdaagt. Dat sprak me wel aan, dus toen ik in 2005 mijn studie Diervoeding in Wageningen had afgerond, heb ik gesolliciteerd.”

En klopte het beeld dat je broer had geschetst?

“Helemaal, want mij wisten ze ook te prikkelen. Ik begon in de buitendienst, als melkveespecialist in de Achterhoek. Al vrij snel kreeg ik de vraag of ik niet een andere functie wilde, bijvoorbeeld technisch specialist. Daarvoor vond ik het toen nog te vroeg; ik wilde eerst meer ervaring opdoen. Daar kreeg ik ook alle ruimte voor. In die tijd kwam de melkrobot op en daar heb ik me toen samen met een collega verder in verdiept en gespecialiseerd.” 

Op welke manier voedt ForFarmers jouw ambitie?

“Op een gegeven moment begon het een beetje te knagen dat ik weinig met mijn opleiding deed. Toen kreeg ik de kans om door te stromen naar een vrijgekomen plek bij Nutritie. Dat paste helemaal in mijn straatje: je bent dan bezig met de samenstelling van voer, de ontwikkeling van nieuwe producten, proeven, dat soort dingen. En ik viel met mijn neus in de boter, want het was net de tijd dat ForFarmers en Hendrix UTD samengingen. Er moesten dus twee assortimenten worden samengevoegd en dat betekent: keuzes maken, wat wil je, wat moet blijven, wat mag eruit. Voor iemand met mijn achtergrond is op zo’n moment Nutritie echt de leukste plek om te werken. Maar na een jaar of drie stond het assortiment en was de uitdaging er een beetje af.”

Maar blijkbaar heb je toch weer iets gevonden om je tanden in te zetten?

“Ja, ik ben nu technisch specialist. Die vacature kwam in 2014 op het juiste moment voorbij. Ik merkte dat ik de praktijk begon te missen, het sparren met klanten. In deze rol ga ik de helft van de tijd de boer op en help ik klanten om hun doelen te realiseren. De andere helft ondersteun ik het Herkauwersteam hier in Twente op technisch vlak. Ik zoek dingen uit, beantwoord vragen, ga mee naar een klant als de melkveespecialist er zelf niet uitkomt, maar ik verzorg bijvoorbeeld ook interne opleidingen. Het is heel gevarieerd.”

Waar krijg jij energie van?

“Meedenken met mijn klanten en ze prikkelen, dat vind ik mooi. Maar het mooiste is wel hoe we hier als team functioneren, hoe we van elkaar leren en daarmee onze klanten vooruithelpen. Dat geeft mij enorm veel voldoening. En het is ook leuk om de ontwikkelingen die wij in de praktijk zien, te vertalen naar ForFarmers: welke producten of aanpak hebben wij nodig om aan te sluiten bij de huidige markt? Hoe kan ForFarmers zich onderscheiden, wat doen we goed, wat moet beter? En die vragen stel ik ook aan mezelf. Ik vind dat ik bij een heel mooi bedrijf werk, waar ik word gemotiveerd en gefaciliteerd om mijn werk goed te doen en om mezelf te ontwikkelen. Dát geeft mij energie!”