De stage-ervaringen van Caroline en Sanne

Afdeling: Communicatie

 “Ik doe hier waardevolle ervaring op”

Caroline Hissink en Sanne Reukers lopen stage bij ForFarmers op de afdeling Corporate Communicatie. Caroline doet een afstudeerstage voor haar studie Communication & Multimedia Design aan de HAN en Sanne doet een meewerkstage voor haar studie Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Caroline: “Ik wilde graag stage lopen bij ForFarmers, omdat het zo’n bekend bedrijf is. Ik ken het bedrijf van thuis, waar we een melkveebedrijf hebben. Bovendien is ForFarmers een grote organisatie waar je met veel verschillende mensen samenwerkt en je veel waardevolle ervaring kan opdoen.” Ook voor Sanne was de omvang van de organisatie een reden om voor een stage bij ForFarmers te kiezen: “De omvang van de organisatie en het feit dat ForFarmers beursgenoteerd is, zijn extra uitdagingen voor een Communicatie-afdeling. Dat is voor mij als stagiaire heel interessant.”

Afbeelding: Caroline Hissink_in-line

Invloed op je eigen stage

De bezigheden van beide stagiaires zijn verschillend. Caroline: “Ik doe een afstudeeronderzoek naar arbeidsmarktcommunicatie voor jonge instroom bij Sales. In overleg zijn we tot dit onderwerp gekomen en ik vond het fijn dat ik daar zelf ook invloed op had. Op basis van mijn onderzoek ontwerp ik een communicatiemiddel om deze doelgroep aan te spreken. In mijn onderzoek word ik vrij gelaten om mijn eigen keuzes te maken, dat is prettig. Tussendoor word ik soms gevraagd om foto’s te maken voor op de website, die afwisseling is leuk.”

De meewerkstage van Sanne ziet er anders uit: “Als meewerkstagiaire mag ik met veel verschillende gebieden van communicatie kennis maken. Zo ben ik de ene dag bezig met een lezersonderzoek voor ons personeelsblad, de andere dag ga ik op zoek naar de ideale locatie voor een evenement. Daarnaast houd ik me bezig met de website en interview ik collega’s om testimonials voor onze werkenbij-website te schrijven. Als ik iets interessant vind, mag ik daar meer tijd en aandacht aan besteden, zo geef ik richting aan mijn eigen stage.”

Afbeelding: Sanne Reukers_in-line

Je bent niet alleen

Ondanks de verschillende invulling van de stages ervaren Caroline en Sanne beiden een fijne samenwerking met de collega’s. Caroline: “Wanneer ik iets wil weten voor mijn onderzoek kan ik dat gewoon vragen aan collega’s, zij helpen mij dan altijd goed. Ook de begeleiding bij mijn onderzoek is fijn, zo heb ik niet het idee dat ik er alleen voor sta.”

Sanne: “Het contact met collega’s is laagdrempelig. Of ik nu bel naar collega’s in het Verenigd Koninkrijk of mail naar Duitsland, iedereen is bereid om mij verder te helpen. Wanneer ik mijn mening ergens over geef word ik ook serieus genomen, zo voel je je echt onderdeel van de organisatie.”