Rick Dijkhof_testi_header

Voed jouw ambitie net als Rick door jezelf telkens weer uit te dagen

Rick Dijkhof, Manager Accounting

“Ik heb veel verantwoordelijkheid en kan hier veel leren”

Tien jaar was Rick Dijkhof registeraccountant bij grote accountantskantoren en controleerde hij de jaarrekeningen van onder andere internationale organisaties en grotere MKB-bedrijven. Toe aan een nieuwe uitdaging, maakte hij in 2022 de overstap naar ForFarmers. En het bevalt goed ‘aan de andere kant van de tafel’. “Ik kan nog veel leren van alle expertise binnen het Finance team.”

Wat zijn de taken van een Manager Accounting bij ForFarmers?

“Ik ben hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarrekening en de halfjaarcijfers. Daarnaast ben ik betrokken bij complexere verslaggevingsvraagstukken die zich voordoen, zoals de overname van een bedrijf in binnen- of buitenland. Dan verzorg ik de financiële verwerking in de boeken. En dat geldt ook voor andere grote financiële transacties. Op dit moment houd ik mij bijvoorbeeld bezig met de financiële verwerking van lange termijn in- en verkoopposities.”

Hoe kwam je vanuit de accountancy in de agrarische sector terecht?

“Ik was benieuwd naar de ‘andere kant van de tafel’, maar dan wel bij een groot, internationaal opererend bedrijf. ForFarmers is bovendien beursgenoteerd. Dat brengt zeker voor Finance veel dynamiek en uitdaging met zich mee. Dat vond ik een pre. Ik heb hier collega’s met uiteenlopende expertises, zoals belastingen, bedrijfsovernames, treasury, accounting, risk controlling en duurzaamheidsverslaggeving. Daar kan ik goed mee sparren en zo kan ik mezelf ook vakmatig verder ontwikkelen. En als bonus is het hoofdkantoor ook nog eens in de buurt van mijn woonplaats, wat heel fijn is met een jong gezin. Het was dus vooral het bedrijf zelf dat mij aansprak, maar ik vind de sector wel heel boeiend; er gebeurt veel.”

Waar krijg jij energie van?

“Met cijfers bezig zijn, data analyseren, het verhaal achter de cijfers proberen te begrijpen; dat vind ik interessant. En vooral de samenwerking met collega’s met verschillende achtergronden maakt het leuk. Verder werk ik veel op projectbasis, daarbij heb je een duidelijk doel voor ogen en op een gegeven moment kun je er weer een punt achter zetten. Dat is lekker. Het leuke in mijn huidige functie is ook dat ik bij de accountantscontrole weet welke vragen ForFarmers kan verwachten. Want eerder was ik degene die die vragen stelde. Ik begrijp naar welke informatie men op zoek is en dat helpt normaal gesproken om de controle goed te laten verlopen.”

Welk ingrediënt van ForFarmers’ krachtvoer past het beste bij jou?

“Eigenlijk herken ik mezelf wel in elk ingrediënt, maar bij de keuzes die ik heb gemaakt in mijn carrière, is ‘jezelf blijven uitdagen’ altijd wel de rode draad geweest. En dat kan ik hier volop. De verantwoordelijkheid om met een goede financiële verantwoording te komen is, zeker bij een beursgenoteerd bedrijf, groot en ik kan hier veel leren. Maar ‘vrijheid en verantwoordelijkheid’ speelt ook mee. Ik heb jonge kinderen en wil er graag voor ze zijn bij belangrijke momenten. Die vrijheid en flexibiliteit krijg ik hier, dat is heel prettig.”