Wilko

Voed jouw ambitie net als Wilko door jezelf maximaal uit te dagen

Wilko Vije, Technisch Specialist Pluimvee

“Ik wil me blijven ontwikkelen en hier krijg ik daartoe alle gelegenheid”

Hij heeft geen agrarische achtergrond, maar via een eerdere baan in een laboratorium leerde Wilko Vije de pluimveesector kennen én waarderen. Toen hij steeds vaker projecten ging leiden en het werk met de dieren naar de achtergrond raakte, begon hij dat laatste toch te missen. Als Technisch Specialist bij ForFarmers staat hij weer met beide benen in de pluimveepraktijk en dat voelt goed.

Wat vind je zo leuk aan je werk?

“Legkippen zijn net tovenaartjes – ze maken zo’n bijzonder product; het is verpakkingsmateriaal en eindproduct in één. Dat ik dagelijks met deze dieren mag werken, vind ik echt fantastisch. Als Technisch specialist streef ik ernaar de dieren gezond te houden, zodat de prestaties goed zijn en de boer genoeg geld verdient. Soms gaat dat heel makkelijk. Maar vaak moet je ook bijsturen, via het voer of in het management… Hoe het ook loopt, als de boer tevreden is met het uiteindelijke resultaat, dan geeft me dat heel veel voldoening.”

En hoe bereik je dit resultaat?

“Hiervoor moet ik mezelf blijven ontwikkelen en steeds weer het beste uit de kip willen halen. Als ik dingen niet weet, zoek ik het op of vraag ik het na bij collega’s. Een zesje is niet voldoende. Je moet je blijven ontwikkelen. En bij ForFarmers krijg je daartoe ook alle gelegenheid. Ik ben hier begonnen zonder enige sales-ervaring. Dat was best wel spannend, maar je wordt hier niet meteen voor de leeuwen geworpen. Er zijn allerlei interne cursussen en trainingen waar je je rugzak kunt vullen met de bagage die je nodig hebt. Dat vind ik echt heel positief. Als je hier wat wilt, dan kan dat. Er zijn veel mogelijkheden en er wordt goed met je meegedacht.”

Afbeelding: Inline Wilko

Waarom bevalt juist het werken bij ForFarmers jou zo goed?

“Onder andere vanwege de vrijheid die je krijgt in je werk en om je dag in te delen. Als je zoals ik een nog relatief jong gezin hebt, dan is dat erg fijn. Maar ook vanwege de interactie met de klant en de samenwerking met collega’s. Iedereen hier is zo gedreven, niet alleen in sales, maar ook bij de klantenservice en in productie en transport. Wie je ook vraagt, ze zijn altijd bereid om mee te denken. Zo werken we echt samen aan een positief resultaat.”

Heb je een voorbeeld van zo’n gezamenlijke inspanning?

“Waar ik heel trots op ben, is dat we laatst als team een grote klant hebben binnengehaald. Het is natuurlijk een logisch onderdeel van mijn werk, maar als het lukt om een veehouder te overtuigen van ons verhaal en onze producten, dan geeft dat echt een enorme kick.”

“Ik wil me blijven ontwikkelen en hier krijg ik daartoe alle gelegenheid”

Bekijk de video en het verhaal van Wilko