Yvonne testimonial

Voed jouw ambitie net als Yvonne met alle vrijheid

Yvonne Bruna, Bulkwagenchauffeur

“Ik krijg energie van het lekker buiten zijn"

Yvonne Bruna zocht een baan die ze tot aan haar pensioen zou kunnen volhouden. Als bulkwagenchauffeur bij ForFarmers heeft ze die baan gevonden. Want de vrijheid én verantwoordelijkheid die ze bij ForFarmers krijgt, is haar op het lijf geschreven.

Waar krijg je energie van?

“Ik rij pas drie jaar op de bulkwagen. Als het me dan lukt om op de moeilijke boerenweggetjes goed te rijden of op het erf van een kippenboer, dan geeft me dat een trots gevoel. Daar krijg ik energie van. Net als van de vrijheid van het buiten zijn, je eigen tijd kunnen indelen en het contact met collega’s. Als collega’s helpen we elkaar. We delen bijvoorbeeld onze rijervaringen op het erf van een boer, zodat niemand voor een verrassing komt te staan. Onderling hebben we ook WhatsApp-groepen. Eentje voor de lol en eentje voor serieuze vragen. Als je een vraag hebt, dan krijg je altijd snel antwoord. Dat vind ik mooi.”

Waarom smaakt het werk bij ForFarmers zo goed?

Bij ForFarmers krijg je de kans om je werk op een manier in te delen die voor jou het fijnste is. Bijvoorbeeld bij de planning van de route. Die wordt meestal zo ingedeeld dat je thuis eindigt. Mocht je een keer ’s morgens heel vroeg of ’s avonds heel laat nog ergens zijn, dan is er ook de mogelijkheid om in de vrachtwagen te slapen. Als je bij de planning aangeeft dat je tot vier uur ‘s middags kan, dan word je ook maar tot vier uur ’s middags ingepland. Dreigt jouw rit uit te lopen? Dan geef je een belletje aan de planning en wordt er weer met de uren geschoven. Je merkt dat collega’s echt achter je staan.”

Afbeelding: Yvonne_inline

Hoe geef je invulling aan de mix van vrijheid en verantwoordelijkheid?

“Ik rij altijd met dezelfde bulkwagen. De enige die daar ook in rijdt, is mijn ploegmaatje. We hebben alle vrijheid om met elkaar afspraken te maken over het gebruik van de vrachtwagen. Dat is tegelijkertijd óók onze verantwoordelijkheid. Je probeert de wagen voor elkaar schoon te houden en goed achter te laten. Op onze gezamenlijke vrije dag stemmen we alles goed af. Ik kan het goed met mijn ploegmaatje vinden. We hebben leuk contact, doen vaak een lekker bakje koffie of maken een praatje in de kantine.”

Op welke manier voedt ForFarmers jouw ambitie?

“Juist door me geen ambitie of druk op te leggen. Ik hou van rust en weet graag waar ik aan toe ben. Ik hoef niet hogerop. Ik wil geen kantoorbaan. Ik wil lekker buiten zijn, binnen zitten is niks voor mij. Bij ForFarmers vind ik juist die vrijheid om te blijven doen wat ik leuk vind.”

“Ik krijg energie van het lekker buiten zijn"

Bekijk de video en het verhaal van Yvonne