Walter Bongarts, Veevoedkundig samensteller / matrixbeheer

Afdeling Optimalisatie

“Wat leuk is aan mijn werk is de uitdaging om zaken continu te verbeteren ten behoeve van de klant én voor onze eigen organisatie. Ik heb daarvoor veel contacten met collega’s binnen diverse afdelingen.”

Continu verbeteren

“Alle grondstoffen die we in onze voeders toepassen, hebben een bepaalde voederwaarde. De grondstoffen worden in het laboratorium geanalyseerd en op basis van deze analyseresultaten zorg ik er in mijn rol als Samensteller voor dat de waardenmatrix van de grondstoffen altijd up-to-date is."

Afbeelding: Walter Bongarts_in-line

"Op basis van deze waardenmatrix optimaliseren wij onze voeders. Dat wil zeggen dat wij binnen de randvoorwaarden die voor onze voeders gelden, producten samenstellen die zorgen voor een aantoonbaar resultaat in de stal met een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Belangrijk is dat we elke klant een voeroplossing leveren die voor hém werkt. Wij houden dan ook rekening met de bedrijfssituatie en het type dier en de wensen van de klant. Zo maken we het verschil. 

Ik maak ook de optimalisaties voor onze productielocatie in Heijen en voor ons zusterbedrijf Reudink dat gespecialiseerd is in biologische veevoeders. 

Wat ik zo leuk vind aan mijn werk is de uitdaging om zaken binnen mijn vakgebied continu te verbeteren ten behoeve van de klant, maar uiteraard ook voor onze eigen organisatie. Ik heb daarvoor veel contacten met collega’s van Inkoop, Aanvoerlogistiek, Productie en Kwaliteit en van het Nutrition Innovation Centre.”

Veel ruimte voor training en opleiding

“Ik ben 31 jaar geleden begonnen bij een van de rechtsvoorgangers van ForFarmers. Het is een mooi bedrijf om voor te werken, dat continu in beweging is. 

Het geeft energie om vanuit mijn rol een bijdrage te kunnen leveren aan de ambities van het bedrijf. Door structureel te werken aan vernieuwingen en verbeteringen in mijn vak ondersteun ik ook de strategische keuzes van ForFarmers. Zoals bijvoorbeeld de keuze voor One ForFarmers. In dat kader zijn we nu bezig met de integratie van de afdelingen Optimalisatie op het continent en in de UK. De opfriscursus Engels die ik onlangs heb gevolgd was dan ook zeer welkom. Sowieso is er binnen de organisatie veel ruimte voor training en opleiding, zowel in- als extern.”