Piet testimonial

Zet jezelf net als Piet in je kracht door elke dag te gaan voor het beste

Piet Lamers, Accountmanager Varkens

“Ik blijf mezelf ontwikkelen, elke dag weer"

Piet Lamers zit bomvol ambitie. Als Accountmanager Varkens is hij actief in de buitendienst, gespecialiseerd in de varkenshouderij. Hij is gedreven om voor het beste te gaan, de varkenshouder te helpen zíjn ambities te behalen. Dat doet hij met gegrond advies, waar de varkenshouder nu en in de toekomst iets mee kan.

ForFarmers gaat voor het beste. Hoe geven jullie hier invulling aan?

“Dat doen we met elkaar. Van de voerspecialist in de stal tot onze sales support op kantoor. En van technische ondersteuning tot communicatie. Samen zorgen we voor het beste resultaat. Dat doen we nu, maar we zijn ook bezig met de toekomst. We staan middenin de voedselketen en de discussie rondom voedsel gaat ons ook direct aan. Natuurlijk is de kern van ons bedrijf het produceren en leveren van voer, maar als Accountmanager maken we ook samen met de varkenshouder plannen voor later. Zodat deze het beste uit zijn bedrijf kan blijven halen.”

Wanneer weet je dat je het beste doet?

“ForFarmers doet veel onderzoek. We baseren ons advies op feiten. Een voorspelbaar resultaat is voor ons dan ook belangrijk. We kunnen aantonen wat voor resultaten we behalen. Als we een bepaald soort voer adviseren, dan moeten we ook kunnen onderbouwen waarom dat voor die varkens op dat moment het beste voer is. Zo had ik laatst een klant die een grote aankoop wilde doen. Die klant heb ik kunnen helpen, door met een goede onderbouwing van cijfers, zijn bedrijfsvoering meer toekomstbestendig te maken.

Afbeelding: Inline_piet

Hoe kijk je zelf naar het pittige ingrediënt ‘gaan voor het beste’?

Het maakt me trots. Trots dat ik werk bij het beste bedrijf in de markt. Uiteindelijk gaat het erom wat het beste is voor de klant. Want dat is ook het beste voor mij en voor ForFarmers. De feedback van ondernemers geeft me energie om het beter te blijven doen. Elke dag weer. Zo blijf ik mezelf ontwikkelen. Met collega’s bespreken we casussen om elkaar te helpen. Samen bekijken we hoe we dingen kunnen oplossen. Er zit zoveel kennis in de club, het is de kunst om al die kennis te ontsluiten.”

Wat geeft jou kracht in je werk?

Als erfbetreder en adviseur van de veehouder ben ik een luisterend oor voor de ondernemer. Ik wil de klant meegeven dat hij bij ForFarmers een bedrijf heeft gevonden dat werkt aan de ‘future of farming’. Het geeft me een fijn, krachtig gevoel als ik merk dat een klant me ziet als volwaardige gesprekspartner. Intern word ik opgeleid om verder te groeien als adviseur. Samen met een coach heb ik een plan gemaakt wat ik binnen mijn rol wil bereiken. In die rol heb ik de ambitie om mijn steentje bij te dragen aan een duurzame varkenshouderij.”

“Ik blijf mezelf ontwikkelen, elke dag weer"

Bekijk de video en het verhaal van Piet