12 Studenten duiken in duurzaamheidscase ForFarmers

Afgelopen vrijdag maakte ForFarmers kennis met de studenten die zich gaan buigen over onze duurzaamheidscase tijdens de Sustainable Business Challenge. De case van ForFarmers staat in het teken van kringlooplandbouw. 

ForFarmers doet dit jaar voor het eerst mee met de 'duurzaamste business case competitie van Nederland'. Studenten gaan in teams aan de slag met duurzaamheidsvraagstukken van bedrijven. Naast ForFarmers nemen ook KLM Cargo, ProRail, Waternet en Engie deel.

Afbeelding: 191112_Teams FF Sustainability Challenge_in-line

Bonte verzameling

Wat de 12 studenten die voor ForFarmers aan de slag gaan, gemeen hebben, is hun passie voor duurzaamheid. Verder vormen zij een bonte verzameling van kennis en achtergronden, variërend van studies zoals Sustainable Development, Werktuigbouwkunde en Food Quality Management tot Dier- en Veehouderij.

Voor elk bedrijf gaan drie groepen van elk vier studenten aan de slag. Tijdens de kick-off maakten de studenten kennis met elkaar én met het bedrijf waarvoor ze de case gaan doen. Aansluitend gaven wij een presentatie over ForFarmers en lichtten we onze eigen case toe. Dat de studenten gemotiveerd zijn om met de case aan de slag te gaan, bleek wel uit de vele inhoudelijke vragen die zij stelden! Het was een geslaagde dag met goede discussies.

Aanstaande vrijdag ontvangen we onze studententeams in Lochem voor een zogenaamde ‘in house’ dag. Ze krijgen dan uitgebreid informatie over de case en over ForFarmers, én ze bezoeken een boer die circulair werkt.

We houden je op de hoogte!

Meer over de Sustainable Business Challenge lees je in het eerder hierover verschenen bericht.