Alien van der Hem over haar Agriterra-ervaring: “Het enthousiasme is enorm”

Alien van der Hem, marketingmanager bij ForFarmers, was eind 2019 een week in Zambia, waar ze in opdracht van Agriterra een training ‘Marketing Basics’ gaf aan medewerkers van drie verschillende coöperaties. “Hard werken”, aldus Alien, “maar de moeite meer dan waard.”

Afbeelding: Agriterra_Alien_overzicht_09

“Bij mijn vorige werkgevers heb ik veel in het buitenland gewerkt en trainingen gegeven. Ik ben reislustig, maar vind het vooral heel bijzonder om mensen te kunnen helpen, om iets toe te voegen met onze kennis”, vertelt Alien. “Toen de mogelijkheid kwam om in Zambia training te geven op mijn vakgebied, hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken.”

Praktijkervaring: hoe vermarkt je een product?

‘Marketing Basics’ is een beproefde Agriterra-training die al langer wordt gegeven. Met de inzet van mensen uit de praktijk wil Agriterra de training nu vooral praktischer maken zodat het meer gaat leven voor de deelnemers. Alien was de eerste die haar kennis en ervaring op het gebied van marketing mocht toevoegen aan de bestaande training. Daarbij kreeg ze hulp van Brenda, een lokale Agriterra Business Advisor/trainer en Lonieke, supervisor vanuit Agriterra Nederland.

Het doel van de training is de cursisten te leren hoe ze hun producten beter kunnen vermarkten en wat daarbij komt kijken. Alien: “De uitdaging was om het heel praktisch te houden. Ik heb vooral de focus gelegd op de basisstappen in het marketingproces en dit aangevuld met concrete voorbeelden, laten zien hoe ForFarmers dit doet.”

Afbeelding: Alien Agriterra_in-line_01

Benieuwd naar hoe het Alien verder verging? Lees het hele verhaal op forfarmersgroup.eu