Alpe d’HuZes en BIG Challenge 2020 … maar dan anders

Deze week zouden 333 deelnemers onder de vlag van BIG Challenge deelnemen aan de Alpe d’HuZes in Frankrijk. Helaas kan ook dit evenement door corona niet doorgaan en is het verplaatst naar 3 juni 2021. Máár… donderdag 4 juni a.s. is er wel een speciale editie van Alpe d’HuZes met een virtuele koers en diverse online activiteiten. Check hun website voor het laatste nieuws.

ForFarmers teams

Onze BIG Challenge teams hebben intussen, ondanks de beperkingen, niet stilgezeten. Met o.a. de verkoop van wijn en worstenbroodjes is een mooi bedrag opgehaald. Helaas gooide corona roet in het eten, net toen het voorjaar begon en er diverse grote acties gepland stonden, zoals een wandeltocht in de Achterhoek. “Maar de stemming in de teams is nog steeds goed”, vertelt John Bruin, geitenspecialist en een van de teamcaptains. “Het merendeel van onze teamleden kan volgend jaar ook meedoen en we kijken al reikhalzend uit naar het moment dat we weer wat mogen organiseren. Tot nu toe hebben we samen bijna 53.000 euro opgehaald en we hopen dit voor volgend jaar nog verder te verhogen.”

Afbeelding: BIG Challenge mediafoto 720x290
Algemene persfoto van een eerdere editie.

Op de hoogte blijven?

Voor BIG Challenge als geheel staat de teller inmiddels op bijna 904.000 euro. Dat bedrag gaat dit jaar al naar het KWF, maar het blijft wel op de teller staan voor Alpe d’HuZes 2021.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten? Volg BIG Challenge dan via hun website en de sociale media.