Collega voor de klas

Afbeelding: VoeronTour_Cor Sijbesma_01_intro

“Vraag kinderen waar hun eten vandaan komt, dan luidt het antwoord meestal ‘uit de supermarkt’”, aldus Cor Sijbesma. En Cor, in het dagelijks leven allround operator bij ForFarmers in Zwolle, kan het weten. Hij heeft er een traditie van gemaakt om eenmaal per jaar een gastles te geven op de basisschool in zijn woonplaats.

Op aansprekende wijze vertelt hij de kinderen dan waar de producten die regelmatig op hun bordje liggen - kaas, melk, vlees en eieren - vandaan komen. Vervolgens brengen ze met de hele klas een bezoek aan een boerderij in de buurt, om met eigen ogen te zien hoe dat dan gaat in de praktijk.

Superleuk om te doen

Afbeelding: VoeronTour_Cor Sijbesma_05_intro

Afgelopen vrijdag was het weer zover. Na de presentatie van Cor waar de kinderen enthousiast op reageerden, ging het naar de Maargies hoeve in Kallenkote. Dit is een zorgboerderij waar veel gehandicapten een dagbesteding hebben.

Cor kijkt terug op een geslaagde dag. “Ik vind het superleuk om te doen. Je ziet de kinderen genieten en spelenderwijs maak je ze ook nog een beetje wijzer over gezond eten en waar dat vandaan komt.”