Commercial trainees op werkbezoek in UK

Afgelopen week brachten 16 commercial trainees van ForFarmers Nederland en Duitsland een bezoek aan ForFarmers in de UK. Tijdens een driedaagse trip maakten zij kennis met de agrarische sector en de markt in het Verenigd Koninkrijk én met enkele collega’s aldaar. “Leerzaam én superleuk”, aldus een deelnemer.

Bestemming van de reis was de regio rond Bury St Edmunds in het zuidoosten van de UK. Tijdens de trip kwamen de drie belangrijkste sectoren – melkvee, pluimvee en varkens – aan bod.

Bedrijfsbezoeken

De groep bezocht een melkveebedrijf van enthousiaste eigenaren die zichtbaar trots waren op de drie nieuwe melkrobots. Op het legpluimveebedrijf was de nieuwe stal voor 16.000 leghennen de blikvanger. Ook een ‘egg pack station’ stond op het programma. Hier worden de eieren van klanten van ForFarmers verzameld, gesorteerd, verpakt en naar afnemers, zoals supermarkten, getransporteerd. Maar wellicht de meeste indruk maakte het bezoek aan een typisch Engels varkensbedrijf waar de varkens – anders dan in Nederland – op een enorm terrein in de buitenlucht leven.

Afbeelding: 190613_CTP_Country trip UK_pigs_in line

Veel geleerd

Tussen alle bedrijfsbezoeken door verzorgden collega’s van ForFarmers UK interessante presentaties over de verschillende diersectoren en de marktaanpak van ForFarmers in Groot-Brittannië. Een rondleiding door de productielocatie in Bury St Edmunds maakte de trip compleet. “Het was superleuk om zo met elkaar op pad te zijn; ik heb heel veel geleerd, er ging een wereld voor me open”, reageerde een van de deelnemers.

Lees meer over het Commercial Trainee Program van ForFarmers.