“De technische sector biedt ontzettend veel kansen”

We kijken terug op een geslaagde Techniekdag Lochem 2021. Ook dit jaar werkten ForFarmers en Reudink weer graag mee aan dit initiatief van de Industriële Kring Lochem om leerlingen op een plezierige en educatieve wijze te laten zien hoe leuk het werken in de techniek is. Op 4 november ontvingen we zo’n 75 scholieren op de productielocaties aan de Kwinkweerd in Lochem.

Onder de indruk

De leerlingen keken hun ogen uit, zoals hier in de werkplaats.
De leerlingen keken hun ogen uit, zoals hier in de werkplaats.

Bij aankomst op de locaties kregen de achtstegroepers en begeleiders volgens veiligheidsvoorschrift een cap en hesje. Na een korte introductie volgde een rondleiding in kleine groepen. Van het lossen van de grondstoffen tot aan de controlekamer, maar ook de perslijnen, de zakgoedloods en de werkplaats werden bezocht. De jonge bezoekers waren diep onder de indruk van de fabriek en de vele grote machines. Medewerkers op beide locaties vertelden vol enthousiasme over de processen en dat waar zij zich elke dag met elkaar voor inzetten: voer!

Werken in de techniek bij ForFarmers

In het Techniekdag Magazine dat speciaal voor deze dag gemaakt wordt, staat onder andere het artikel ‘Elke minuut dat de fabriek niet draait is er één te veel’; een interview met Cornel ten Have, leerling-monteur bij ForFarmers. Cornel deelt hierin zijn ervaringen over het werken in de techniek en bij ForFarmers.

“Techniek is een van de mooiste dingen die er is. Je werkt met allemaal mensen die passie hebben voor hetzelfde als jij. ForFarmers is een hele fijne werkgever en de technische sector biedt ontzettend veel kansen”, vertelt Cornel.

Dat de technische sector kansen biedt, viel de leerlingen ook op. Sommigen zagen zichzelf al op een heftruck rijden of een kraan besturen. Ook het gereedschap in de werkplaats kon op veel interesse rekenen.

Met deze dag hopen we een bijdrage te hebben geleverd aan een beter imago van technische opleidingen en banen. Hopelijk is bij een aantal leerlingen het vonkje overgesprongen!

Kijkje bij de afzakmachine en de losinstallatie aan de kade.
Kijkje bij de afzakmachine en de losinstallatie aan de kade.

Bekijk hier het Techniekdag Magazine; het interview met Cornel ten Have staat op pagina 14.