Drie vragen aan Gert Kwakkel, Melkveespecialist

Afdeling: Sales Herkauwers

“Met de kennis die ik hier opdoe, kan ik écht het verschil maken voor een veehouder”

Wat doe je zoal als melkveespecialist?

Afbeelding: Working-at-1

“Ik begeleid diverse melkveebedrijven in de regio Midden- en Noord-Nederland. Dit doe ik nu zo’n twee jaar. De begeleiding is met name toegespitst op de voeding van de veestapel, maar daarnaast ook op andere managementzaken zoals de mestboekhouding. Uiteindelijk ben ik als melkveespecialist vaak het eerste aanspreekpunt voor de ondernemer wanneer hij vragen heeft over voeding of bedrijfsvoering. Uiteraard probeer ik andersom ook veel ideeën aan te reiken. Zo werken we samen aan een nóg beter resultaat, zowel technisch als financieel.”

Gert Kwakkel_in-line

Hoe kom je aan de benodigde kennis hiervoor?

Afbeelding: Working-at-2

“Kennis is in deze functie cruciaal. Hiermee kun je écht het verschil maken voor een veehouder en hem helpen zijn doelen te realiseren. Daarom is het erg belangrijk dat wij hierin ondersteund worden. ForFarmers heeft hiervoor een eigen Ruminant Academy. Die biedt diverse trainingen aan om onze kennis op peil te houden. Daarnaast delen we intern allerlei technische informatie met elkaar. Op deze manier, maar ook door ervaringen uit te wisselen met collega’s, probeer ik mijn kennis steeds verder uit te bouwen om mijn klanten uiteindelijk zo goed mogelijk te kunnen adviseren.”

Wat vind je het leukste aan dit werk?

Afbeelding: Working-at-3

“Het mooie aan mijn werk vind ik dat geen bedrijf of ondernemer hetzelfde is. Overal speelt weer wat anders en daardoor vraagt ook ieder bedrijf om een specifieke aanpak. Dit maakt het werk voor mij erg uitdagend. Daarnaast bouw je een nauwe band op met mensen die allemaal gedreven zijn en passie voor hun vak en vee hebben. Dit motiveert mij ook enorm!”