Een virtueel welkom voor collega’s die in corona-tijd gestart zijn

Starten in een nieuwe baan is spannend, zeker als je dan ook nog te maken hebt met alle maatregelen als gevolg van corona. Binnen de eigen teams zijn de nieuwe collega’s - die de afgelopen maanden bij ons zijn begonnen - ongetwijfeld goed ontvangen en geland. Maar het ontmoeten van collega’s buiten je eigen afdeling en het leren kennen van onze organisatie en cultuur gebeurt nu minder spontaan en is wat ingewikkelder. Daarom was afgelopen vrijdag de eerste virtuele welkomstbijeenkomst voor alle collega’s die sinds maart dit jaar bij ons zijn gestart. 

Naast de mensen die vast in dienst komen sloten ook inleenkrachten, ZZP'ers en stagiaires aan. Doel was dat ze een nóg beter gevoel krijgen bij wie ForFarmers is, waar we voor staan en wat we allemaal doen.

Nieuwe collega's ForFarmers

Tijdens deze skypemeeting maakten de deelnemers virtueel kennis met een aantal directieleden van ForFarmers, die enthousiast over ons bedrijf vertelden. Dit waren Stijn Steendijk (director Strategy & Organisation), Pieter Wolleswinkel (COO ForFarmers Nederland) en Theo Horbach (Operations Director ForFarmers Nederland). Omdat de groep te groot was om een voorstelrondje te doen, ontvangen al die collega’s een ‘smoelenboekje’. Hierin staan alle starters van de afgelopen maanden, mét kort wat informatie over iedereen. Een intern netwerk bouwen wordt dan makkelijker. Vanaf september staan deze welkomstbijeenkomsten maandelijks gepland en is het tevens een vast onderdeel van onze onboarding.