Esmir (coordinator allround operator) loopt dagje mee met Group Communication

Afbeelding: Esmir Sarvan 3

Esmir Sarvan is coördinator allround operator bij ForFarmers, locatie Deventer 10. Sinds 2016 is hij werkzaam bij ForFarmers als allround operator. Destijds was het als bijbaan naast zijn studie.

Nadat hij de opleiding Communicatie in augustus 2020 afrondde, is hij fulltime begonnen bij ForFarmers, omdat hij het werken als operator super boeiend en afwisselend vindt.

Nu, bijna drie jaar nadat hij zijn studie heeft afgerond en werkt buiten zijn vakgebied, was hij toch nieuwsgierig naar wat er allemaal op de communicatieafdeling van ForFarmers gebeurt. Dus trok hij de stoute schoenen aan en vroeg of hij een dag mocht meekijken. En uiteraard was dat geen probleem.

Hoe was je meeloopdag bij Communicatie?

Esmir: “Ik ben enthousiast ontvangen en heb de hele dag met de verschillende collega’s uit het team Group Communication meegelopen.
Ik was bijvoorbeeld te gast bij een overleg over Employer Branding, en bij een brainstorm over de inrichting van een nieuwe website. Ik heb een mooie inkijk gekregen in waar deze afdeling zoal mee bezig is. De openheid en de gelegenheid om veel vragen te stellen kon ik ook erg waarderen en dat maakte dat het een gezellige en leerzame dag was. 
Uiteraard heb ik het team Communicatie ook verteld hoe een dag in de fabriek eruit ziet….”

Wat is je opgevallen?

“Ik had verwacht dat het echt één afdeling is waar alle communicatie geregeld wordt. Maar het is binnen ForFarmers dus erg gedecentraliseerd georganiseerd omdat er verschillende doelgroepen zijn waar op verschillende manieren informatie aan overgebracht moeten worden, van boeren tot aandeelhouders en (potentiële) medewerkers,” zegt Esmir. “Zo is marketing communicatie in de business belegd, dicht bij de boer. En als het gaat om meer corporate zaken, zoals financiële communicatie, communicatie over duurzaamheid, of communicatie richting medewerkers, dat is weer meer belegd bij Group Communications. Op deze manier kunnen we goed maatwerk leveren in de communicatie naar de verschillende doelgroepen binnen en buiten ForFarmers.”

Esmir Sarvan 1
Esmir Sarvan is coördinator allround operator bij ForFarmers, locatie Deventer 10.
Esmir Sarvan 2
Esmir in een brainstormsessie over een nieuwe lanceringspagina voor CirQlar

Je was te gast bij een Employer Branding overleg. Wat heb je daarvan opgepikt?

“Op de eerste plaats dat het mooi is om te zien dat verschillende collega's hun verhaal mogen doen en dat het op verschillende op media gedeeld wordt. Dit in het kader van de nieuwe Employer Branding campagne ‘Krachtvoer voor je ambitie’ om ForFarmers als werkgever te positioneren, maar ik vind het mooi dat dit met échte verhalen gebeurt.”
Hij vervolgt enthousiast: “Mij viel ook op dat de meeste collega's zich binnen het bedrijf vrij en verantwoordelijk voelen, wat is gebleken uit de klankbordgroepsessies die zijn ingezet in de voorbereiding voor de huidige employer branding campagne. Ik heb dat zelf ook altijd zo in de fabriek ervaren, maar diezelfde sfeer was op kantoor ook te merken. Leuk dat het een onderdeel is van de bedrijfscultuur.”

Nog een laatste uitsmijter die je wil toevoegen?

Esmir: “ForFarmers doet ook al meer met de nieuwe strategie dan ik had verwacht; ik was te gast bij een brainstorm over een nieuwe lanceringspagina voor CirQlar. Met dit merk willen we onze activiteiten op het gebied van reststromen steviger positioneren. Ik had geen idee dat we al met dit soort concrete stappen bezig zijn.
En tot slot: het is echt de moeite waard om bij een andere afdeling een kijkje te nemen. Je leert er zo ontzettend veel van!”