Gastles over ‘low-code programmeren’ eyeopener voor ICT studenten

Jelle Dijkstra voor de klas

De eerstejaars studenten van het ROC Twente in Almelo hadden het van tevoren misschien niet verwacht, maar de gastles van onze IT-collega’s Jelle en Robin over ‘low-code programmeren’ smaakte naar meer. Binnen het uur hadden ze samen een werkende applicatie ontwikkeld!

Jonge doelgroep
Robin Beekhuis en Jelle Dijkstra, in het dagelijks leven respectievelijk Applicatie Specialist en Teamlead Integration & Automation bij ForFarmers, verzorgden donderdag 2 februari een gastles voor eerstejaars ICT Software Development. Jelle nam de jonge doelgroep mee in de wereld van low-code programmeren met OutSystems en vertelde hoe we dit inzetten bij ForFarmers.

Groeiend enthousiasme
Na een korte introductie over ForFarmers en de rol van IT en IT applicaties binnen onze organisatie werd in een interactieve sessie met de studenten binnen het uur een werkende applicatie ontwikkeld. Jelle: “Tijdens de interactieve demo zagen we de studenten en docenten steeds enthousiaster worden over de mogelijkheden die moderne oplossingen zoals low-code platforms bieden. Vooral hoe je daarmee je programmeer-code automatisch kunt laten genereren, verbaasde hen.”

Tips uit de dagelijkse praktijk
Wat de studenten ook verbaasde was de verscheidenheid aan IT en IT applicaties binnen ForFarmers. “We hebben veel voorbeelden en tips uit de dagelijkse praktijk gegeven”, aldus Jelle. “Hopelijk hebben we ze daarmee kunnen inspireren. Voor Robin en mij was het alvast een mooie ervaring om onze kennis en praktijkervaring met hen te delen. En zij weten nu in ieder geval dat ze te zijner tijd óók voor een interessante IT-stage bij ForFarmers aan het goede adres zijn.”