Goede gesprekken, ook tijdens online bedrijvenmarkt

Afbeelding: 210430_Bedrijvenmarkt HAS intensief

Het kan natuurlijk niet op tegen de live bedrijvenmarkt die de HAS Intensief in Venlo en Den Bosch normaal organiseert. Toch kijken Corine Walvoort, productmanager Pluimvee bij Reudink, en Sef Janssen, Commercial Trainee Pluimvee, tevreden terug op de online versie waar zij onlangs namens ForFarmers aan deelnamen.

In een Teams omgeving hadden de negen deelnemende bedrijven elk een eigen online meeting room. In drie rondes van circa een half uur gingen ze hier met telkens acht à tien studenten in gesprek. “Welke functies zijn er binnen het bedrijf te vinden, hoe is de sfeer en welke doorgroeimogelijkheden biedt het bedrijf, dat zijn de vragen die vaak terugkomen”, vertelt Corine. “Sommige studenten weten al goed wat ze willen, maar vaak zijn ze zich nog aan het oriënteren. In beide gevallen is zo’n bedrijvenmarkt een laagdrempelige manier om je te informeren.”

Voor ForFarmers is het een goede gelegenheid om studenten kennis te laten maken met onze organisatie en actuele vacatures onder de aandacht te brengen. “We hebben verschillende studenten gesproken met serieuze interesse in een eerste carrièrestap bij ForFarmers”, aldus Sef. “Daar houden we uiteraard contact mee.”