HAS-studenten Veehouderij oriënteren zich op de praktijk

Maandag 4 april kregen we in Lochem bezoek van 60 tweedejaars studenten en vier docenten van de opleiding Veehouderij van de HAS Den Bosch. Het was alweer even geleden dat we zo’n grote groep mochten ontvangen! In nauw overleg met de bedrijfsleider van locatie Lochem hebben we een mooi programma samengesteld zodat dit op een verantwoorde wijze kon gebeuren.

Twee groepen
We hebben de groep in tweeën gesplitst. Terwijl groep 1 Maatschap Beltman in Lievelde bezocht – het thuisbedrijf met melkvee, varkens en akkerbouw van collega Liesbeth Beltman – kreeg groep 2 in Lochem een presentatie over ForFarmers en een rondleiding door de fabriek. Tijdens de lunch op het hoofdkantoor in Lochem schoven beide groepen samen aan. Vervolgens vertrok groep 2 naar de boerderij en volgde groep 1 het programma bij ForFarmers.

Afbeelding: HAS Lochem_inline

Allesbehalve saai
Bernice Overkamp (recruiter) en Roanne Logtenberg (manager verkoopbinnendienst Varkens & Pluimvee) namen de presentatie van ForFarmers voor hun rekening. Roanne vertelde hoe onze organisatie in elkaar steekt en doorspekte dit met allerlei persoonlijke observaties en ervaringen, waardoor het een allesbehalve saai verhaal werd. Bernice haakte daarop in met info over het Stageselectie-event en het (commercial) Trainee Program en besprak met de studenten de brede waaier aan mogelijkheden die ForFarmers biedt voor hun latere carrière. Vervolgens werden de stootcaps en veiligheidshesjes uitgedeeld en mochten de studenten in kleine groepen mee met enkele Operations medewerkers voor een rondleiding in het laboratorium en de fabriek.

Oud-HAS’ers
Bernice kijkt tevreden terug op de dag: “We hebben tijdens de presentatie en de rondleidingen een enthousiaste groep studenten gezien die gerichte en geïnteresseerde vragen stelden. De aanwezigheid van varkensspecialisten Evie de Graaf en Liesbeth Beltman was een mooie aanvulling. Zij konden uit eigen ervaring vertellen over het commercial traineeship en over hun start en verdere loopbaan als oud-HAS’ers bij ForFarmers.”

Missie geslaagd
Tijdens haar presentatie had Roanne verteld dat haar werkdag geslaagd is, als de klant, haar collega’s en eventuele bezoekers met een glimlach de deur uitgaan. Bij het vertrek uit Lochem hadden de studenten niet alleen een goodiebag vol informatie bij zich, maar ook een glimlach op het gezicht. Check 😊!

Afbeelding: HAS Lochem_inline_collage
Een kleine impressie van de dag