Hoe FF Fit kun je zijn? IT-collega als hardloopcoach

Wanneer collega Michiel Ridderbos (IT Project Program Manager) 15 jaar geleden de knoop van zijn spijkerbroek niet meer dicht krijgt, is hij er klaar mee. Dit moet anders. Maar dat dit zoveel teweeg zou brengen, had hij toen niet kunnen bedenken. Beetje bij beetje gaat Michiel meer bewegen en sporten, met als resultaat een hardloopverslaving. "Bewegen, en vooral hardlopen, is nu echt onderdeel van mijn DNA, dit fijne gevoel gun ik anderen ook!"

In 2019 neemt Michiel een belangrijke beslissing. Hij wil zijn droom najagen: hardlooptrainingen geven. Om dat te doen, gaat hij minder werken. Hoewel hij als parttime hardloopcoach al aardig wat ups en downs kent (denk aan de lockdowns), staat Michiel iedere week weer met een grote glimlach in zijn 'achtertuin' dorpsgenoten in beweging te krijgen.

Speciaal voor zijn collega's staat Michiel nu voor de camera. Hij geeft vier concrete tips én een hardloopschema om te beginnen met hardlopen. Zeker de moeite waard om te kijken, ook als je (nog) niets met hardlopen hebt. Maar pas op: je kunt gemotiveerd raken... ;-)

Het trainingsschema voor beginners download je hier.

In deze video geeft Michiel Ridderbos vier tips om te beginnen met hardlopen.