In gesprek met Pieter Wolleswinkel: “Je leert ForFarmers écht kennen”

Wat onderscheidt ForFarmers van andere mengvoerbedrijven en waarom zou een student bij ForFarmers stage gaan lopen? De studenten die bij Pieter Wolleswinkel, directeur ForFarmers Nederland, zijn aangeschoven, hebben heel wat vragen voorbereid. Marit Lubbers, Fleur Kroone en Diederick van de Kamp gaan in gesprek met Pieter omdat zij tijdens de stageselectiedag van 12 november jl. bij een opdracht als winnaar uit de bus zijn gekomen.

Ontspannen

Er heerst een ontspannen sfeer. Pieter Wolleswinkel, die sinds begin dit jaar aan het roer staat van ForFarmers Nederland, geeft open antwoord op de vragen. Zo willen de studenten graag weten welke kwaliteiten je nodig hebt om een goede directeur te zijn. Pieter: “Je moet openstaan voor de input die je krijgt, goed filteren wat belangrijk is en wat niet en knopen durven doorhakken. Maar voordat je dat doet, uiteraard eerst de juiste vragen stellen. Zo kom je gezamenlijk tot het beste besluit.”

Afbeelding: 191216_Gesprek Pieter en studenten_hoofdfoto (2) 720x290

Laagdrempelig

Pieter vertelt dat er bij ForFarmers een laagdrempelige cultuur heerst en dat dit goed bij hem past. “Ik wil gemakkelijk benaderbaar zijn voor medewerkers én klanten. Zo vind ik het belangrijk om met veehouders in contact te zijn, met ze in gesprek te gaan en te horen wat er speelt. Dit doe ik maandelijks. Anderzijds is het ook heel belangrijk om in contact te zijn met medewerkers. Dat doen we onder andere via medewerkersbijeenkomsten, waar we medewerkers bijpraten over wat er binnen ForFarmers speelt, waar ze vragen kunnen stellen en waar we met elkaar in discussie gaan." 

Waarom een student juist bij ForFarmers stage moet gaan lopen? Pieter: “Ik vind dat we goed zijn in het opleiden van nieuwe mensen, er is ruimte om jezelf te ontwikkelen en stappen te zetten. En tijdens een stage leer je ForFarmers écht kennen.”

Nieuwsgierig

Pieter stelt zelf ook vragen aan de studenten, want uiteraard is hij ook nieuwsgierig naar wat er bij hen leeft en speelt. Ze willen graag weten wat ForFarmers van andere mengvoerbedrijven onderscheidt. Pieter: "De kracht van ForFarmers is dat we de ervaring van onze klanten goed kunnen omzetten in advies op maat. We werken met managementprogramma’s en monitoren de resultaten die we op een bedrijf boeken. Dit zetten we weer om in advies richting andere klanten. Zo kunnen we voor veel verschillende veehouderijen een specifieke voeroplossing inzetten.”

Zien wij jou op 21 april 2020?

Zoek jij een boeiende en leerzame stageplek in een inspirerende omgeving? Reserveer dan 21 april 2020 alvast in je agenda. Dan vindt de stageselectiedag plaats voor de stages die starten in het najaar van 2020. Binnenkort kun je je hiervoor aanmelden, houd onze social media kanalen en deze website in de gaten. En wie weet kun jij volgend jaar een paar prikkelende vragen aan Pieter Wolleswinkel stellen!