In gesprek met studenten

Hoe maak je aankomend talent enthousiast voor een stage-opdracht of baan bij ForFarmers? Juist, door ze persoonlijk te spreken en kennis te laten maken met ons bedrijf.

Op dinsdag 12 november was de stageselectiedag van ForFarmers. Tijdens deze dag ontvingen we studenten van verschillende (agrarische, commerciële of bedrijfskundige) opleidingen op ons hoofdkantoor in Lochem om ons bedrijf te leren kennen, sfeer te proeven en te zien of er een geschikte stage voorhanden is. Bovendien is het voor ForFarmers een mooie manier om te beoordelen welke student het beste bij welke stageopdracht past.

De gemotiveerde studenten begonnen met een korte pitch om zichzelf voor te stellen. Daarna volgden de ForFarmers-medewerkers met hun pitch om de juiste studenten te enthousiasmeren voor hun stageopdracht. Tijdens de tafelronde gingen de studenten om tafel met de stageopdrachtgevers en hoorden ze meer over de stageopdrachten. We eindigden de dag met een teamopdracht, namelijk een escaperoom door het kantoor van ForFarmers. Het winnende team krijgt een meet & greet met directeur Pieter Wolleswinkel. 

Afbeelding: Stageselectiedag nov.2019 nieuwsitem 720x290

We bezoeken ook scholen

Op donderdag 14 november waren we present op de Bedrijvenmarkt bij Hogeschool Windesheim in Zwolle. ForFarmers Recruiter Bernice Overkamp en Melkveespecialist Zorn Hunneman informeerden de studenten over ForFarmers, wat we doen en wat we voor tweede-, derde- en vierdejaars studenten van de economische, communicatie en juridische opleidingen bij Windesheim kunnen betekenen. Ook voor deze studenten heeft ForFarmers namelijk interessante stage- of afstudeerprojecten beschikbaar. We kijken ernaar uit om de studenten terug te zien, via een stage, afstudeerproject of baan bij ForFarmers!  

Afbeelding: Bedrijvendag Zwolle november 2019 nieuwsitem 720x290