Leerlingen ervaren procestechniek in de praktijk

In het kader van de week van de procestechniek bezochten leerlingen van CT Stork uit Hengelo en Bonhoeffer College uit Enschede onze productielocatie in Lochem. Een dagje buiten het klaslokaal om te zien en te ervaren wat procestechniek in de praktijk inhoudt. In welke functies kun je met deze opleiding bij ForFarmers aan de slag? En voor welke uitdagingen kom je bij de mengvoerproductie te staan?

Na een korte presentatie over de grondstoffen die op locatie Lochem tot hoogwaardig veevoer worden verwerkt, volgde een rondleiding door de fabriek. Uiteraard ging daarbij alle aandacht naar de machines en de techniek. Ook mochten de leerlingen een kijkje nemen in het laboratorium. Als afsluiting kregen ze een quiz met vragen over ForFarmers. Degene die het beste had opgelet, ging met een leuke prijs naar huis.

Afbeelding: 191122_WvdP_scholieren in fabriek_in line

Goede technici zijn essentieel

De leerlingen van zowel CT Stork als Bonhoeffer College reageerden enthousiast. Ze waren erg onder de indruk van de fabriek en het proces daaromheen. Het was een geslaagde dag!

Goede technici zijn voor ForFarmers essentieel voor een soepel verloop van het productieproces. Daarom investeren we graag tijd en aandacht in de technici van de toekomst. Bijvoorbeeld door hen via deze bedrijfsbezoeken een kijkje in de keuken te geven. Daarnaast bieden we BOL- en BBL-trajecten aan waarin VMBO-leerlingen van de opleiding (proces)techniek praktijkervaring opdoen naast hun opleiding.