Leuke gesprekken tijdens Aeres bedrijvenmarkt

Luc en Wess in gesprek

Een bedrijvenmarkt waar studenten zich oriënteren voor hun afstudeerstage; wie kun je daar beter naar afvaardigen dan twee recent afgestudeerde medewerkers? Melkveespecialist Wess Groeneveld en commercial trainee Luc Bokdam hadden er zin in en togen afgelopen vrijdag naar Aeres in Dronten.

Tijdens de Aeres bedrijvenmarkt kunnen derdejaars studenten zich oriënteren op hun vierde jaar, het jaar waarin ze afstuderen. In dit jaar moeten ze een minor (bijvak) kiezen, een afstudeerstage lopen en een eindscriptie schrijven. Vaak kiezen ze voor een stage bij een bedrijf waar ze een bepaald vraagstuk kunnen onderzoeken voor hun scriptie.

Het plenaire gedeelte ging om 11 uur van start. Alle bedrijven kregen vijf minuten de tijd om zichzelf te pitchen. ForFarmers was als tweede aan de beurt, dus Luc en Wess mochten meteen aan de bak. Wess: “Tijdens de lunch hadden de studenten de gelegenheid om bij de verschillende standjes een kijkje te nemen en meer info op te halen. Er kwamen veel studenten bij ons langs šŸ˜Š Omdat Luc en ik recent zijn afgestudeerd was er meteen een goede klik. We kregen veel vragen over de mogelijkheden voor stages en afstuderen bij ForFarmers en over onze ervaringen destijds. Dat waren leuke gesprekken.”

Later in de middag, na de tweede pitchronde, was er nog een netwerkborrel en konden de studenten weer de ‘bedrijvenmarkt’ op. Luc en Wess hebben van meerdere serieus geïnteresseerden de gegevens genoteerd. Wellicht komt daar komend jaar een mooie samenwerking uit voort. Het was kortom een geslaagde dag, want ForFarmers is altijd op zoek naar enthousiaste studenten die werkervaring op willen doen en zich verder willen ontwikkelen!