Lunch met directie als afsluiting commercial traineeship

Woensdag 19 september gingen twaalf jonge medewerkers met de directie van ForFarmers aan tafel. De lunchmeeting was de afsluiting van het Commercial Trainee Program dat deze jonge talenten de afgelopen twaalf maanden bij ForFarmers gevolgd hebben, ter voorbereiding op een functie binnen Sales. In dit jaar hebben zij kennisgemaakt met het bedrijf, uiteenlopende technische en commerciële trainingen gevolgd, deelgenomen aan diverse projecten en zijn zij veel mee de boer op geweest om de praktijk te ontdekken.

Nadat de trainees een officieel certificaat voor deelname aan het programma in ontvangst hadden genomen, volgde een gezellige lunch. De directieleden gingen in op vragen van de trainees, maar hadden zelf ook voldoende vragen voor dit jonge talent, o.a. naar hun ervaringen tijdens dit eerste jaar bij ForFarmers. De groep was vrijwel unaniem positief over de kwaliteit van de opleidingen en de combinatie van praktijk en theorie. Het kennisniveau en de omvang van de organisatie waren veelgenoemde redenen om voor ForFarmers te kiezen. Evenals de doorgroeimogelijkheden en de aandacht voor persoonlijke en vakmatige ontwikkeling. 

De trainees in deze groep, afkomstig uit Nederland, België en Duitsland, hebben uiteenlopende vooropleidingen op HBO- of universitair niveau en soms al enige werkervaring. Inmiddels zijn zij volop aan de slag, o.a. als (aankomend) specialist rundvee of pluimvee in de buitendienst, bij marketingcommunicatie of in een ondersteunende rol binnen Total Feed Support. 

lunchmeeting directie ForFarmers en trainees

Opzet van het traineeship

Het Commercial Trainee Program is een internationaal opleidingsprogramma van ForFarmers voor nieuwe medewerkers binnen Sales die net van school komen of maximaal twee jaar werkervaring hebben. Zij hebben veelal een agrarische opleiding (HAS) of bijvoorbeeld commerciële economie of bedrijfskunde afgerond.

De trainees leren het bedrijf kennen en krijgen persoonlijke begeleiding, training en coaching op maat. Verder nemen ze deel aan projecten in de Sales-omgeving. Dit kan zijn binnen een sector (diersoort) of over de sectoren heen, maar ook bij Reudink, Pavo of Total Feed Support. Zo worden ze voorbereid op een passende carrière binnen de Sales-organisatie. 

Doel van het programma

Met het Commercial Trainee Program streeft ForFarmers ernaar jong talent een kwalitatief goed en gestructureerd programma aan te bieden, zodat zij met voldoende bagage en de juiste kennis en vaardigheden in de organisatie instromen. Het tweede Commercial Trainee Program is onlangs van start gegaan met 13 trainees, waarvan 11 in Nederland en 2 in Duitsland.

Interesse in het Commercial Trainee Program of ken je iemand voor wie dit iets is? Hier lees je er meer over.

lunchmeeting trainees en directie ForFarmers